Зима

Зима
Пролет

22 февруари 2016 г.

Радан Кънев: Новият ЗОП е много лош и отваря корупционни врати

"Ивайло Московски е един от най-слабите министри в кабинета Борисов"
 
"Новият закон за обществените поръчки е много лош и отваря минимум 8 нови корупционни врати", смята лидерът на ДСБ, обявил се за опозиция, Радан Кънев.
 

Според него пък прекратяването на обществени поръчки за 1,7 млрд. лева по настояване на премиера Бойко Борисов не е решение на проблемите.
 

"Необходимо е разследване за това кой е подготвял тръжните документи така, че да се облагодетелстват определен кръг от фирми. Освен това е нужна законодателна инициатива, за да не се случват злоупотреби в бъдеще", коментира Кънев, цитиран от пресцентъра на ДСБ.
 

Той припомни, че депутатите от ДСБ и Гражданския съвет на РБ имат конкретни предложения, включващи антикорупционна прокуратура по румънски модел.
 

"Нарекохме я "Българският ОЛАФ". Ако не следим как се харчи всяка стотинка, едно е сигурно, ще останем най-бедните в Европа", допълни Радан Кънев.
 

"Остава ГЕРБ да започнат да работят по румънски модел. Такава тенденция, обаче, няма. Тревожен е фактът, че премиерът Борисов даде "заден" по темата за обществените поръчки. Понятие като "преместване" по закон няма", отсече Радан Кънев.
 

Като особено гореща за Варна определи лидерът на ДСБ темата за спрените поръчки за автомагистрала Хемус и транспортната инфраструктура на североизточна България, които забавят развитието на града.
 

Според Радан Кънев министърът на транспорта Ивайло Московски е един от най-слабите министри в кабинета Борисов, с работата си забавя развитието на североизточен и северозападен райони. Депутатите от ДСБ са изчерпали доверието си към него.


Dnes.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар