Зима

Зима
Пролет

22 февруари 2016 г.

НСО ще охранява Делян Пеевски заради готвен атентат срещу него

Информацията за подготвяния опит за убийство идва от разследващите случая за покушение над Алексей Петров
 
"НСО ще охранява депутата от ДПС Делян Пеевски, а причината е сигнал за готвен атентат срещу него."

Това обясни главният комисар на МВР Георги Костов на извънреден брифинг във вътрешното ведомство.

По думите на Костов в петък е постъпила информация за покушение срещу Пеевски. През уикенда са проведени разговори с него, но той е отказал охраната. В понеделник обаче депутатът е бил убеден от службите за "високата степен на застрашеност".

Информацията за подготвян опит за убийство на Пеевски идва от разследващите случая за покушение над Алексей Петров.

Костов отказа да коментира дали назначаването на охраната е станало на базата показания на украинеца Роман Логвиненко, който в момента е в ареста като евентуален организатор на атентата срещу Петров.

"Не мога да кажа кой е конкретният обект, който подава информацията. Не съм казал дали е свидетел, обвиняем или се издирва. Информацията не е дошла от случаен източник, а от човек, който има знанията, уменията, възможностите да извърши такова нещо", обясни Костов. По думите му подготовката е от над 2 месеца.

Подготовката включва доста подробна информация за навиците и привичките на депутата, посещавани места, които не са медийно огласявани в последно време, обясни Костов.

Според него са извършени конкретни логистични действия, като подготвеното покушение по организация напомня на опита за убийство на Златомир Иванов пред Съдебната палата и на убийството на Дмитрий Минев-Димата Руснака на бул. „Витоша”.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар