Зима

Зима
Пролет

11 февруари 2016 г.

НАП проверява списъка с вложителите в КТБ

Приходната агенция проверява за несъответствия между официалните доходи на политици, магистрати и висши чиновници, и сумите им в КТБ
 
Националната агенция за приходите се е самосезирала и проверява списъка с политици, магистрати и фирми с влогове и кредити във фалиралата Корпоративна търговска банка.

Това обяви говорителят на НАП Росен Бъчваров, ден след като синдиците на КТБ обявиха списъка с лицата на висши държавни длъжности с влогове и кредити в банката.

Приходната агенция проверява за несъответствия между официалните доходи на политици, магистрати и висши чиновници, и сумите им в КТБ, оповестени след свалянето на банковата тайна за тях.
 

"Дали и кога ще бъдат обявени резултатите от проверката обаче не е ясно", каза Бъчваров.

Вчера синдиците на КТБ оповестиха и други три списъка, един от които на партиите с влогове в нея. Ден по-късно се оказа, че те са допуснали множество грешки.

За грешка алармираха от партия „Глас народен“. Вместо 120 хиляди лева, колкото е бил влогът на партията – под гарантирания праг и вече възстановен, срещу „Глас народен“ в списъка е записана сума от почти 900 хиляди лева.

БСП-Варна също е с „раздута“ сума – вместо 1 милион депозит, колкото е записано от синдиците, партийната организация е държала 85 хиляди лева в КТБ.

Синдиците са направили НДСВ „по-бедно“ с милион – вместо 2,3 милиона, колкото е влогът на партията на Симеон Сакскобургготски, в списъка фигурира сума от 1.3 млн.

Пиарът на КТБ Александър Кацаров коментира пред bTV, че става въпрос за техническа, не умишлена грешка.

"Големият въпрос е доколко, след тези грешки, може да се вярва на останалите списъци с вложители и кредитополучатели", коментира Венци Мицов от „Глас народен“.


Няма коментари:

Публикуване на коментар