Пролет

Пролет

22 февруари 2016 г.

Безплатни шезлонги и чадъри на бургаския плаж

Общината в морския град ще продължи да стопанисва ивицата
 
И през идващия топъл сезон летовниците ще могат да се възползват от безплатни чадъри и шезлонги на централния плаж в Бургас. 

Това е възможно, защото общината в морския град ще продължи да стопанисва ивицата.

В момента има процедура по прехвърляне на плажовете от МРРБ на Министерството на туризма, което предполага, че ще се забави евентуален конкурс за концесия.

"Очакваме по-силен сезон, защото имам категорично уверение от Летище Бургас, че резервациите за чартърите са завишени много. Което значи, че категорично по Южното Черноморие ще има повече туристи и в тази връзки радостното за нас е, че ще стопанисваме Бургаския плаж", заяви пред "Труд" кметът на Бургас Димитър Николов (на снимката).

По думите му общината го стопанисва временно, докато той се отдаде на концесия. Кметът увери още, че всичко, което се намира на територията на плажа, ще бъде безплатно.

Директорът на Общинското предприятие "Спортни имоти" Живко Иванов коментира, че ще бъде подготвено всичко необходимо за ивицата - водноспасителни и медицински екипи ще бдят над летовниците, а на плажа ще има оформени игрища за плажен тенис и волейбол.


Няма коментари:

Публикуване на коментар