Зима

Зима
Пролет

19 февруари 2016 г.

Борисов: Благодаря на момчето в Лондон! Много ме жегна!

Бойко Борисов "внезапно" осъзнал, брех, оглеждайки се отстрани, че за нормалните хора може би изглеждал свързан с Делян Пеевски.

Паническите действия със спирането на поръчките за повече от милиард лева напълно зачертаха напъните на пиарката на премиера Севдалина Арнаудова, която оврещя орталъка след "Мисия Лондон 2".

Жегнатият от момчето в Лондон не обяснява защо години наред не се впечатлява от публичните обвинения в България, че поддържа нерегламентирани задкулисни отношения с фигура като Делян Пеевски.


Защо Борисов мълча повече от седмица след издънката в посолството в Лондон, а скочи срещу Доган и Пеевски, когато им забраниха да влизат в Турция.

"Нямам никаква зависимост и ще ви го докажа, ако някой още не се убедил в това. Благодаря на това момче в Лондон, много ме жегна. Има голям принос, защото действително, като се огледах отстрани и разбрах, че за нормалните хора може би така изглежда и взех всичките мерки.

Искам в нещо да ви се закълна и да го знаете: Нито един - европеец, американец, руснак, какъвто искате - нито една институция в света не ми е дала този съвет. А камо ли пък такива приказки, че от Брюксел ми казали, че Меркел ми казала... Единственото, което съм чувал от тези хора, е, че имат пълно доверие в мене и ако някъде грешим или не е достатъчно силно това, което правим, вярват, че ще се поправиме.

Когато съм взел тези решения, те са били в услуга на обществото. Не виждам защо в един момент ме питате за дадена обществена поръчка, а после ме питате, ако съм я спрял, с какво право съм я спрял. Нека да го наречем политическа воля. Те са законосъобразно и проведени, и законосъобразно спрени. И утре съм разпоредил на спортния министър да подготви и да спреме по същия начин обществена поръчка за Зимния дворец.

Трябва да ви кажа, че в огледалото винаги съм виждал себе си. Спиранията на поръчки за свързани с Пеевски трябва да изчистят дори витаещите съмнения "в моята честност и принципност. И трябва да ви кажа, че амбициите са ни да направим България пример. Ще го направя

Аз нямам нужда да ме подкрепя никой. Даже чувам сега, че някой искал да ми подкрепи усилията... Изобщо нямам нужда... Аз имах нужда да усетя себе си достатъчно силен, за да го свърша. Аз имам тази воля. И толкова ми е спокойно, толкова ми е леко, ако искат всичките да ми обявят война... Защото виждате - в огледалото започват да излизат кой ли не. И да се разправят по начин брутален помежду си".

Няма смисъл да се кълне Бойко Борисов пред "дръжките на микрофони". И да не се зарича, че не му пука, ако всички му "обявят война". Който е подавал оставка след "кръв по асфалта", пак може да бъде принуден да я подаде. По същия начин.

Бедна му е фантазията на Б.Б. колко кураж и политическа воля ще му е нужна, за да "изчегърта" Групировката от икономическата власт в България и да оцелее... властово и политически. 


"Баце" знае от много години , че разбираме от тези неща и от "остри пророчества". Дупе да му е яко, когато дойде ред на "Сарайното ресто".




bgsniper.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар