Зима

Зима
Пролет

18 февруари 2016 г.

Куршевел - диамант във всяко едно отношение (галерия)

Едно от най-високите, най-привлекателните и с най-добри съоръжения място за каране на ски във Френските Алпи
 
Ако ви е любопитно как изглежда Роман Абрамович, Наоми Кемпбъл, Дейвид Бекъм или Джордц Клуни в ски екип, посетете френския диамант Куршвел. 

Има една подробност, която да вземете предвид – курортът е диамант във всяко едно отношение, особено когато си плащате сметките. 

Домакин на зимните олимпийски игри през 1992 г. и едно от най-високите, най-привлекателните и с най-добри съоръжения място за каране на ски във Френските Алпи, Куршевел е разположен в точката на съединяване на три алпийски долини, които образуват най-голямата в света скиорска област.

Много от неговите склонове са северни, с толкова безукорна поддръжка на пистите, каквато рядко ще срещнете другаде.
Курортът се открива през 20-те години на миналия век и днес е разделен на малки градчета. Всяко от тях носи названието Куршевел със съответната цифра на височината, на която се намира – Куршевел 1650, Куршевел 1850 и т.н. Всички делят една ски зона, част от областта Ле Троа Вале, свързваща ги с Мерибел и Вал Торанс. 

Те са космополитни, но не и плашещо шикозни, а стотиците пътеки, обширната кръстосана мрежа от лифтове и разнообразният терен (прекрасен за почти начинаещи и чудесен за всички средно напреднали скиори) го превръщат в едно от най-добрите места за ски в света.

Мнозина идват за ски само в сектора на Куршевел, но той е добре свързан с други курорти в Трите долини, като атрактивните Мерибел или Вал-Торанс, най-високия ски курорт в Европа.

Според класация на британско издание Курешвел е най-скъпият курорт в Европа. Квадратният метър там струва 36.9 хил евро, за влекове давате 216 евро седмично, а най-достъпната бира е 4.50 евро.

Куршевел има репутацията и на най-добрия ски резорт в света. Гостите на хотелите могат да избират между 275 писти, 3 ски зони и 63 бързи и модерни лифта. 


Куршевел е известен с луксозните си вечери и хотели. Един от най-хубавите е „Мелезин“, първата европейска собственост на „Аман Ризортс“, чиито изискани азиатски хотели промениха понятието петзвезден бутиков хотел в Тихоокеанския регион. Неговият минималистки лукс е топла и приятна промяна спрямо тиролските дървени вили, толкова често срещани из тези ултраживописни места.
Обезателно посетете ресторантa Le Beateu Ivre в Le Chabichou. Както и нощното ски спускане, което всеки четвъртък е безплатно. 

Къде: Куршевел (Courchevel): 632 км югоизточно от Париж.
 

Най-добро време: средата на януари-средата на февруари за каране на ски.






Nasamnatam.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар