Зима

Зима
Пролет

18 февруари 2016 г.

Бивша шефка на държавна фирма в МО с документ, че не е проститутка


Министърът на отбраната Николай Ненчев отрече бившата шефка на държавната фирма „Снабдяване и търговия" Росица Русева да е била проститутка.

След приемането на Закона за отбраната и въоръжените сили Ненчев съобщи, че тя си е извадила документ от МВР, тоест, че няма регистрации в полицията и проститутско минало. и затова била назначена за директор на фирмата.

От думите на военния министър стана ясно още, че Русева била принудена под натиск да напусне Министерство на отбраната още миналата година, когато ДАНС отказа да й даде допуск до класифицирана информация, съобщава Епицентър.бг.

Росица Русева, която също е учредител на фондацията „Селска чест", е завела две съдебни дела за разпространяване на клевети. "Тя поискала е от ДАНС да ѝ е предоставена информация, откъде е изтекъл, ако въобще е имало такъв доклад", посочи министър Ненчев. На въпрос срещу кого води дела Росица Русева, Ненчев отговори: „Попитайте нея".

От думите му стана ясно, че фондацията се занимава с благотворителна дейност, издава литература и организира семинари. На въпрос дали "Селска чест" има участие в имотна сделка за отнемане по неправомерен начин на имот на инвалид, министърът бе категоричен, че това не отговаря на истината. „Сдружението „Селска чест" е регистрирано по идеи и решение на управителния съвет на БЗНС", каза той.

Николай Ненчев съобщи, че предстои среща с екип на МВР, воден от министър Румяна Бъчварова, на която ще бъдат уточнени конкретните детайли по участието на военните. Засега той допусна, че армията ще участва в съвместни патрули с граничарите, но дали тя ще има право да използва сила и оръжие и как да става това, ще бъде уточнено на срещата днес или утре.

Няма коментари:

Публикуване на коментар