Зима

Зима
Пролет

28 февруари 2016 г.

Тъжната Малена и лошото момче

Годината е 1996-та. Моника Белучи е все още неопитна актриса и е съвсем в реда на нещата да си падне по лошото момче на Холивуд, с което ще снима филм - Винсент Касел.
 
На пръв поглед много банално и по Браджелиновски, но в последствие доста по-различно от тях. За началото на връзката им има редица слухове. Според някои двамата най-романтично се влюбили „от пръв поглед“... 

Но ние сме по-склонни да вярваме на самите Моника и Винсент, които единодушно твърдят, че от пръв поглед изпитали неприязън един към друг. Касел смятал Белучи за „поредната манекенка, опитваща се да пробие в киното с помощта на гърдите си“. Моника пък решила, че Винсент е високомерен и надут.

Две-три целувки за едноминутната сцена във филма "Апартаментът" рязко спомага антипатията да стане симпатия.

Двамата изиграли любовници в киното, но не се решили веднага да се сближат. По-късно Белучи признава, че Касел не й изглеждал достоен кандидат: „Това не беше любов от пръв поглед. Да, Венсент ми се стори привлекателен, но не се чувствах сигурна с него, не можех да разчитам на него, той беше много непостоянен". Притеснявайки се от вятърничавостта на френския актьор, Моника решила да не си навлича беля на главата и да не хлътва по него. От самото начало обрисувала ясно границите – той си има неговия живот, а тя – своя.


Винсент не бил свикнал с подобно отношение и бил меко казано обезкуражен.

На всичкото отгоре  тя била в Лондон, той в Париж. Романтично, но невъзможно. И двамата не допускали възможността изобщо да имат връзка от разстояние. Винсент обаче все повече и повече хлътвал по италианката, която на свой ред, нямала никаква намерение да се обвързва. Винсент обаче пострадва тежко при пътен инцидент и това обръща представите на Моника за връзките й. „В един момент си помислих, че е по-логично да бъда вдовица, отколкото бивша любовница. Освен това черното отива на всички жени повече от всеки друг цвят“.

Любовта им вече до толкова била навик да бъде от разстояние, че дори след бързата, импровизирана сватба те се връщат по домовете си - тя в Лондон, той в Париж. 


„Понякога ми се струва, че не ние избираме хората, с които да свържем живота си. Тези връзки просто ни се случват. И никога не знаеш колко ще продължат. И аз нямах представа колко ще трае тази връзка“.


Съвместният им живот трудно може да се нарече безоблачен.

Ревнивият Винсент се побърквал от съобщенията на журналистите, които обвинявали Моника във връзки с едва ли не всеки втори холивудски актьор. Приписвали й любовни забежки с Джордж Клуни, Жерар Депардиьо и Брус Уилис, а тя не правила никакви опити да опровергае тези слухове. Нещо повече – в многобройни интервюта актрисата само подгрявала интереса към личния си живот. Сякаш умишлено, за да дразни Винсент с фатализма си.

Нищо чудно, че Винсент също започнал да дава поводи за ревност.

Впрочем Моника оставала равнодушна към слуховете относно негови забежки с манекенки и актриси (сред които и Дженифър Анистън) и ясно казвала на журналистите, че това не я интересува. Възможно е откровените публични признания и независимото поведение на Белучи да са засягали понякога самоуверения Касел, но това никога не излиза наяве. Пред журналистите той признава, че понякога е ревнив, защото в жилите му тече корсиканска кръв, но предпочита да не се терзае с излишни подозрения.

Но буйният му темперамент от време-навреме напомня за себе си.

И за да накаже свободолюбивата си съпруга, той си позволява забежки с холивудски красавици, очаквайки съответната реакция от Моника.
 

Тя обаче благоразумно мълчи, което още повече го изкарва извън кожата му. Всичко това напомня невидим дуел, победителят в който е предизвестен от самото начало. И това е благоразумната Белучи. След грандиозния й успех в „Малена“ (2000), Касел вече почти не вярва, че ще успее да я задържи.

Въпреки всички трудни моменти през тези 17 години и множеството пъти, в които през ума и на двамата е минавала идеята за раздяла и развод, никой не е взимал крайното решение. Веднага след звездния развод на Никол Кидман и Том Круз, за които филмът "Широко отворени очи" беше просто прелюдия към бракоразводните действия и задълбочи кризата в отношенията им, критиците вещаят подобна участ на Моника и Винсент, докато снимат филма "Необратимо". След като снимали бруталните сцени с изнасилване на главната героиня двамата заминават на екскурзия, където някак временно закрепят брака си, който по принцип е изпълнен с противоречия.

Новината за развода, идва изведнъж. И двамата отказват да коментират неприятната новина за раздялата си.

"Едно време смесвах всичко. Като се сприятелявах с някоя жена, трябваше обезателно да преспя с нея. По-късно се ожених и единствената ми приятелка беше съпругата ми. Тя всъщност все още е моята приятелка" - това е единственото, което казва Винсент за Белучи след раздялата им.

Единственото пък, което казва Моника за развода е: Не трябва да се стремим да променяме любимия човек! Защото когато го променим, преставаме да го обичаме!“



No-comment.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар