Зима

Зима
Пролет

28 февруари 2016 г.

"Неприемливо е Гърция да действа като туристическа агенция"

Австрийският канцлер Вернер Файман предупреди, че властите във Виена няма да се откажат от политиката на ограничения спрямо търсещите убежище в неговата страна. 

 
В интервю за виенско издание Файман потвърди, че властите във Виена ще се придържат към горната граница за прием на бежанци тази година, който е 37 500 души.

„Не можем да приемем всички бежанци. Тази позиция ще защитавам като ръководител на правителството, с всички произтичащи от това последствия", посочи австрийският канцлер.


"Австрия бе пример в тази бежанска криза, но аз съм разочарован от факта, че това нещо не бе признато", добави Файман. 

Не разбирам и политиката на Гърция. Неприемливо е тя да действа като туристическа агенция. Да пропуска всички бежанци и те да продължават пътят си. Миналата година Гърция прие 11 хиляди бежанци, а ние - 90 хиляди. Това нещо не трябва да се повтаря", подчерта канцлерът. 

Според него „националните мерки са проява на самозащита, но и призив за помощ".

„Ние залагаме за европейско решение, но има множество неизпълнени решения на Европейската комисия и поради тази причина стигнах до убеждението, че трябва да действаме самостоятелно", каза Файман.

Той определи някои решения на ЕК като удивителни: „Те свикнаха да наблюдават тъжно как Гърция пропуска бежанците, да гледат как там нищо не функционира и това е удивително".


Няма коментари:

Публикуване на коментар