Зима

Зима
Пролет

21 февруари 2016 г.

Маргарита Попова: Няма да има реформи, докато непросветени политици гледат към джоба си

"Учете децата, че историята е процес, а не сбор от факти и набор от информация"
 
"Няма да направим никакви реформи и няма да мръднем нито крачка напред, докато непросветени политици гледат само навън и към джоба си, а не вътре, към това, което се случва на родната ни земя, у нас вътре и у дома. Нашето небе, българското небе, може да бъде пазено от вас, а не от чужди хора".

С тези думи се обърна вицепрезидентът Маргарита Попова към генералите от Военната академия „Г. С. Раковски“ по време на втората национална конференция на клубовете “Млади възрожденци“. В словото си, което беше насочено към висши военни, учители и ученици, Попова настоя за национални идеали, съобщава БНР.

Реформа в образованието, а и не само в този сектор, не може да има, когато политиците нехаят и не са създали никакви условия за това, посочи вицепрезидентът. Попова посочи, че ни е нужен национален идеал за единение и национална сплотеност. 


"На днешните политици се пада тежката и отговорна задача да направят връзката между минало, настояще и бъдеще", допълни вицепрезидентът.

"Учете децата, че историята е процес, а не сбор от факти и набор от информация. И ако ги нямаше тези звезди на небосклона - Каблешков, Бенковски и Караджата, нямаше да го има и Левски. Нямаше да ги има и скандалите днес за образованието на нашите деца, както и за това от какви учебници четат и на какво ги учим. Няма да ги има днешните скандали, ако имаме правилно отношение към историята", подчерта Маргарита Попова.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар