Зима

Зима
Пролет

19 февруари 2016 г.

Борисов звъннал на чистачка: Спирам поръчката за летището!

Премиерът Бойко Борисов е разпоредил прекратяването на още една обществена поръчка.
 
Тя е в транспортното министерство и е на стойност 12 млн. лева и е свързана с почистването на Летище "София".

Скандалът с конкурса за почистване на столичното летище се разрази в началото на февруари. Тогава десетки чистачки от летището излязоха на спонтанен протест.

Причината бе, че от седмица аеропорта се почиства от специализирана фирма, избрана с обществена поръчка, а хигиенистките бяха прадупредени, че щке бъдат освободени от работа.

На жените бе обещана възможността да кандидатстват за работа за други длъжности на летището, а и по шест работни заплати обезщетение.

На официалната Facebook страница на премиера преди час се появи споделен пост на една от освободените чистачки. В него тя обявява, че лично е получила обаждане от Бойко Борисов.

Премиерът обещал, че независимо от трудностите той ще прекрати договора и ще остави жените на работа.

Ето и целия пост на Евелина Петрова:

"Вярвате ли в чудеса?! Аз - Да!

Преди половин час говорих с г-н Бойко Борисов, да, с г-н Бойко Борисов – Министър-Председателят на Република България. Той каза, че независимо от всички сложности и трудности, които ще му струва това, ще прекрати договора и ще ни остави да работим на летището.

Трудно мога да сдържам вълнението си, още по-трудно сълзите си, нямам думи, с които мога да изразя всичко което бушува в мен, но знам едно - удари ме гръм!

Пожелавам на всеки поне веднъж в живота си да се почувства така значим. Аз съм чистачка, на която се обади Премиерът. Господин Борисов спасява моето семейство, спасява нашите семейства!!!

Ние знаем колко трудно ще бъде това за него. И точно поради тази причина още повече сме признателни и благодарни!

Господин Борисов, Бог да Ви благослови!"



Dnes.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар