Зима

Зима
Пролет

16 февруари 2016 г.

Навици, от които остаряваме

Едно от най-големите желания на жените е да запазят младежкия вид на своята кожа за по-дълго време.

Представяме ви няколко ежедневни навика, които ни карат да се състаряваме по-бързо, отколкото природата е определила.

1. Спите малко

Спите ли достатъчно? Резултатите от недоспиването могат да се видят първо на лицето. Дори и да оставим настрана черните кръгове под очите и подутината, недостатъчното часове в леглото могат да доведат и до цялостно отпускане на кожата.

2. Консумирате много захар

Прекомерният прием на захар може да навреди не само на талията и размерите ви, но и на кожата. Високите нива на кръвна захар причиняват „гликиране“ – процес, който вреди на колагена и води до появата на бръчки.

3. Твърде много тичате

Всичко, което е в горни или долни граници, не е на добре. И макар тичането да се води едно от най-здравословните упражнения, които правят чудеса с тялото, прекаляването с него може да действа негативно на колагена и да направи кожата да изглежда състарена и набръчкана.

4. Пиете алкохол

Няма нищо лошо в това да му отпуснете края от време на време и да изпиете по една-две чаши вино. Постоянният прием на алкохол обаче допринася за преждевременното състаряване, тъй като разширява малките кръвоносни съдове и увеличава притока на кръв към повърхността на кожата. С течение на времето, тези кръвоносни съдове могат да бъдат трайно повредени и да оставят постоянно зачервяване.

5. Излагате се на слънце

Макар Витамин D да е изключително полезен, постоянното и продължително излагане на слънце е наистина много вредно. Освен постоянен тен, кожата ви може да се „обагри“ с лунички и да изглежда суха и дори жилава. Това може да предизвика поява на бръчки и пори. Не забравяйте да нанасяте слънцезащитни продукти всеки път, когато се излагате на слънце.



Tialoto.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар