Зима

Зима
Пролет

26 февруари 2016 г.

Пет лесни начина да намериш истинската любов

Спри да обичаш определени качества в хората, обичай всичко, свързано с тях...
 
Има моменти, в които се оглеждаш и навсякъде около себе си виждаш щастливи двойки. 

И си мислиш как тези хора са успели да се намерят, когато в твоите очи да намериш истинска любов изглежда мисия невъзможна.

Но според философията на Даоизма и нейните учители, това е така, защото възприемаш всичко погрешно. Според Учителя Шуная Бартън, например, да намериш любовта е като да си намериш ключа за колата.

Кои са петте най-важни неща, които трябва да владеете, за да намерите любовта?

За да намериш истинска любов, бъди истинска любов

Хората си мислят, че имат нужда от някого, за да бъдат завършени, пълноценни личности. Истината е, че с другия човек откриваме цялостта, но нямаме нужда от него, за да бъдем пълноценни. Негативната нагласа е това, което ни пречи да бъдем себе си.

Няма такова нещо като перфектния партньор

Фазата на медения месец не продължава дълго. За известно време ти се струва, че партньорът ти просто не може да е по-съвършен, но след това недостатъците започват да излизат на повърхността. Трябва ти обаче съвсем малко, за да продължиш да изживяваш медения си месец. Спри да обичаш определени качества в хората, обичай всичко, свързано с тях.
 

Ще намериш любов, когато се откажеш от очакванията. Ако търсиш нещо друго в партньора си, а не любов, никога няма да си доволна от връзката си.

Увеличи вибрациите на връзката си до тези на висшата любов

Представи си битка, която се разиграва в долина. Долу в ниското ще виждаш само насилие. Но ако погледнеш от върха на планината надолу, ще забележиш и нещо различно – ще видиш битката, но ще видиш и мира.
 

Перспективата е важна, важно е да погледнеш нещата от по-висока позиция, да видиш голямата картина.
 

С каквото изравняваме вибрациите си, такава вибрация и честота ставаме самите ние. Когато говорим красиви и позитивни думи, ние самите ставаме красиви и позитивни.
 

Бърз и лесен начин да подобрите честотата на своите вибрации е монотонното пеене (chanting). Това, което си припявате, е това, в което ще се превърнете. Опитайте проста медитация, като си припявате думите „чиста любов“ поне за 3-5 минути на ден.

Искрено практикувай прошка

Прощавайки, позволяваш на тези емоции, които изяждат енергията ти – като гняв, ревност, тъга – да се превърнат отново в любов. Прошката носи вътрешен мир и радост. Тя не означава да оставите на другия да му се размине. Тя е начин да освободите себе си.
Учителят съветва да простите дори и много тежки грехове – това не значи да останеш във връзка, която ви трови, но ако не простиш, дори и да си на другия край на света, всъщност няма да имаш свобода. Оковите са в сърцето.

Животът не е толкова сериозен, колкото умовете ни вярват

Много от нас просто взимат нещата прекалено сериозно. Във връзките си допускаме грешки, защото губим мярка. Просто трябва да се отпуснем и да не гледаме на всяко малко нещо толкова сериозно.



 Beu.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар