Зима

Зима
Пролет

2 февруари 2016 г.

Волен Сидеров: Кунева е готова и за генсек на ООН, за ЮНЕСКО, за Асамблея "Знаме на мира"

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров не хареса номинираната за просветен министър Меглена Кунева, защото според него тя не защитава българските интереси.

"Тя е стар кадър на ЦК на БСП, апаратен човек. Ако я попитате готовност има и за генсек на ООН, за ЮНЕСКО, за Асамблея "Знаме на мира", за главното мюфтийство, за всякъде е готова", упрекна я националистът.

Той отсече, че депутатите от "Атака" не са искали да разговарят с нея и да се запознаят с концепцията й, защото нямало смисъл.

"Посочвал съм нейната антибългарска дейност като затварянето на АЕЦ "Козлодуй" като излъга, че има такова решение на ЕК, тя е доказала, че работи срещу интересите на България и като министър, ако я направят такава тя, ще продължи да работи така", настоя Сидеров.

Лидерът на националистите призова да се посочи екипа в просветното министерство, който е изготвил проектите на промените в учебните планове.

Той беше категоричен, че освен оставките на министри, трябва да се поискат и оставките на тези, които одобряват учебниците и учебните програми. 


"Този, който е одобрил в учебник за 3-ти клас да пише, че мюсюлмани и християни са живеели в мир и радост и са пеели и танцували, трябва да бъде осветен и да застане на съда на общественото мнение", категоричен беше Сидеров.

По думите му тази група от хора трябва да бъде осветена, а ако това не стане и сега няма значение кой ще бъде министър.

Според него обаче тенденцията за промени в учебниците не започва от подалия оставка Тодор Танев, а е от двадесетина години. Тя беше наложена отвън и налага подмяна на национална идентичност и смяна на историята, смята лидерът на "Атака".




Няма коментари:

Публикуване на коментар