Зима

Зима

2 февруари 2016 г.

Румъния предлага на Русия програма "Море за руснаци" с цени до 10 евро

Анка Павел-Недя: Не можем да си позволим да изгубим сравнението с Турция и България в услугите, предлагани на руските туристи
 
Румъния, България и Гърция се борят да привлекат руските туристи, след като президентът на Русия Владимир Путин поиска от сънародниците си повече да не почиват в Турция заради дипломатическия конфликт между двете страни, пише румънският вестник "Гъндул".

"Не можем да си позволим да изгубим сравнението с Турция и България в услугите, предлагани на руските туристи", заяви на специализирана конференция председателката на Националната агенция по туризъм Анка Павел-Недя, цитирана от агенция Аджерпрес.

Руският турист, който ще се откаже да отиде в Турция или Египет, ще дойде в Румъния, свикнал с услугите, които предлагат тези държави, а също и в България, и ние не можем да си позволим да загубим съревнованието с тях, посочи Анка Павел-Недя.

Националната агенция по туризъм и Националната асоциация на туристическите агенции в Румъния организираха официално посещение в Москва в периода 27-29 януари. В румънската делегация бяха включени 20 местни туроператора, припомня агенцията.

Председателката на Националната агенция по туризъм Анка Павел-Недя заяви, че от туристическа гледна точка Румъния не трябва да изпуска "възможност като пазара на Руската федерация".

Според нея част от 15-те милиона потенциални туристи от Русия може да дойдат в Румъния. "Можем да привлечем през следващите две-три години до 100 000 руски туристи годишно", каза Павел-Недя и предупреди, че Румъния трябва да се възползва от настоящия контекст, тъй като няма да трае дълго.

Към момента туристическият поток от Русия към Румъния е около 24 000 души, отбелязва Аджерпрес. Председателката на Националната агенция по туризъм посочи, че тази институция ще окаже подкрепа на румънските туроператори да правят бизнес на руския пазар.

Георге Фодоряну, член на Националната асоциация на туристическите агенции в Румъния, отбеляза, че към момента Румъния разполага с не повече от 15 оторизирани екскурзоводи с руски език. Според него Румъния може да привлече студенти от Молдова, които да специализират в тази насока.

Румъния е предложила на Русия програма "Море за руснаци" с цени до 10 евро за нощувка в 4-звезден хотел, пише "Гъндул". Председателката на Федерацията на асоциациите за туристическа реклама на Румъния Корина Мартин заяви след посещението в Русия, че програмата "Море за руснаци" ще има абсолютно специални цени за настаняване, дори символични, за да привлече руските туристи.

"Програмата е замислена така, че да привлече интереса на руските туристи и да бъде много под цените, които предлага България", заяви Корина Мартин, цитирана от "Гъндул".Няма коментари:

Публикуване на коментар