Зима

Зима
Пролет

26 февруари 2016 г.

Бойко Борисов: Чувствам се в абсолютна безизходица

"Всичко сме направили, записи, писма, ципури, танци, всичко сме изказали..."
 
"Повече не зная какво да направя."

Така премиерът Бойко Борисов коментира продължаващата блокада на гръцките фермери на границата ни с Гърция.

Министър-председателят бе попитан от депутата Явор Хайтов какво прави правителството, за да падне блокадата по време на петъчния парламентарен контрол.

"С тези хора вече не знам какво повече да направя и ако някой може да даде съвет, съм готов да го изслушам", каза Борисов. Той обясни, че е говорил с премиера на Гърция, с колегите си от ЕК и единственият отговор, който получавал, е: "Нямаме контрол върху тях".

"Безобразие. Нямам друга квалификация. Всички форми на дипломация сме ги изчерпали", каза премиерът.

Той се възмути, че вчера гръцките фермери са се дръпнали, за да минат бежанците и след това са затворили границата за нашия транспорт, съобщава Dnes.bg.

"Нямам логично обяснение. Официалните власти казват, че нямат никакъв контрол - резултатът е затворена граница. ЕК казва, че това е проблем между две държави", каза още Борисов.

Той обясни и че България всеки ден пише писма, дори той диктувал последните на външния министър.

"Вече дори няма на кой да се обадиш. Всичко сме направили, записи, писма, ципури, танци, всичко сме изказали...", каза още премиерът и допълни: "Това е геноцид към нашите хора".

"Чувствам се в абсолютна безизходица", завърши Борисов.

Хайтов, който зададе въпроса си и от името на лидера на ВМРО Красимир Каракачанов, предположи, че ако той е бил в НС, сигурно е щял да каже, че е време да преразгледаме Ньойския договор. Според самия Хайтов обаче време било гърците да усетят дела до дупка на всички нива.

Няма коментари:

Публикуване на коментар