Зима

Зима
Пролет

22 февруари 2016 г.

Ford разкри обновения си кросовър Kuga

1,5-литровият мотор ще е достъпен само за версията с предно предаване

Ford разкри обновения си кросовър Kuga. Освен доработена външност и някой подобрения в мултимедийната система моделът е получил и модернизирана гама двигатели.

Доработката на екстериора приближава Kuga до по-компактния всъдеход EcoSport. Автомобилът е получил би-ксенон главни светлини, а предният капак е проектиран наново, за да може да нанася по-малки увреждания на пешеходците в случая на сблъсък.

В задната част на кросовъра са се появили преработени светлини и теглич, който е скрит под бронята и се изважда само при необходимост. Освен това за модела вече се предлагат нови 18- и 19-цолови джанти.

В интериора новостите засягат мултимедийната система Sync 3, която работи с мобилни устройства на платформите Apple CarPlay и Android Auto. Системата вече по-добре разпознава гласови команди, като има функция за показване на най-близките бензиностанции в случай на нужда.

Бензиновият двигател при европейския Ford Kuga си остава същият – 1,5-литров в два вариант на мощност 120 и 150 к.с. при версиите с предно предаване, и със 182 к.с. при модификацията с 4х4. За модела вече е достъпен нов 1,5-литров турбо дизел TDCi, развиващ 120 к.с. Той се предлага само за варианта с предно предаване.

За другите версии както с предно предаване, така и със система 4х4 е достъпен и 2,0-литров турбо дизел със 150 к.с. Същият мотор е наличен и със 180 к.с., но само при версията с 4х4.

Европейските продажби на модела стартират през есента на тази година./Аutomedia.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар