Зима

Зима
Пролет

2 март 2016 г.

С 2 млн. лв. Меглена Кунева ще рекламира борбата с корупцията

Не е ясно кое налага наемането на консултанти, при положение, че Министерството на правосъдието е пряко отговорното за разработване на законодателни промени
 
Вицепремиерът и министър на образованието Меглена Кунева ще разполага с бюджет от 2 млн. лв., без ДДС, за ПР, за реклама и за анализи на борбата с корупцията и българското председателство на Европейския съюз през 2018 г. 

Това става ясно от публикувани на интернет-страницата на МС предварителни обявления за обществени поръчки, които следва да се обявят в следващите месеци, предаде БГНЕС. 

Сред обществените поръчки, които се очаква да обяви МС през настоящата година, е и тази за ремонт на резиденция "Бояна", чиято прогнозна стойност възлиза на 15 млн. лв. Резиденцията, заедно с НДК, ще са двете основни локации, които ще поемат форумите по време на Българското председателство на ЕС.

100 000 лв. ще даде вицепремирът Кунева, която отговаря и за борбата с корупцията за "външна, независима оценка на изпълнението на Националната стратегия за превенция и противодействие на корупцията в Република България 2015-2020 г. и провеждане на разяснителна кампания за резултатите", става ясно от предварителните обявления. Още толкова ще струва на държавния бюджет и "разработването на законодателни предложения в областта на противодействието на корупцията, свързани с препоръките и заключенията по линия на Механизма за сътрудничество и оценка".

Не е ясно кое налага наемането на консултанти, при положение, че Министерството на правосъдието е пряко отговорното за разработване на законодателни промени, които са свързани с Мониторинговия механизъм. Рекламата на българското председателство на ЕС през 2018 г., която е една от многото отговорности на вицепремиера Кунева, ще струва на бюджета 1 млн. лева. За ПР-услуги в качеството й на национален координатор на подготовката на Българското председателство на Съвета на ЕС Кунева ще разполага с 500 000 лв. 


Още половин милион лева са заделени и за дейности по "изработване и разпространение на образователен филм и рекламни и информационни клипове за популяризиране на Българското председателство на Съвета на ЕС и дейности по подготовка, изготвяне и разпространение на информационни и рекламни печатни материали, както и за провеждане на публични събития и работни срещи". 

За "специализирани консултантски услуги" за подготовката на Българското председателство на ЕС ще бъдат дадени 300 000 лв. 400 000 лв. ще бъдат дадени за социологически проучвания в България и в чужбина, които ще трябва да установят анализ на резултатите свързани с председателството на ЕС през 2018 г. 

Още 100 000 лв. се планира да бъдат продадени за дейности за "информация и публичност", т.е. за ПР-услуги за европейски политики и инициативи.

Няма коментари:

Публикуване на коментар