Зима

Зима
Пролет

20 март 2016 г.

Радан Кънев: ГЕРБ имат манталитет на недосегаемост от края на 80-те

"Ако ГЕРБ са недоволни от кадровата политика на правителството, може да поискат вот на недоверие. И това не е ирония."

Това заяви лидерът на ДСБ Радан Кънев по bTV.

"Когато се демонстрира конфликт между парламента и правителството, независимо дали това е театър или не, да си изиграят театъра докрай, но да не ни набъркват нас, ние сме извън тази работа", категоричен бе той.

Радан Кънев останал неприятно изненадан и от исканото извинение към ГЕРБ и правителството за поведението си, поискано от депутата от управляващата партия Валентин Радев.

"На кого? Това чак ме шокира. Има някакъв манталитет, който е много плашещ – манталитет на недосегаемост, сходен с късните 80 години. ГЕРБ не е БКП, няма чл. 1 на Конституцията. Аз ги гледам и в парламента същите хора – Радев, Цвета Караянчева, на Атанасов гвардийката. Като чуят критика към ГЕРБ, те скачат, започват да викат. Сега искат извинение, защото ги критикувам. Те в момента са сърдити, че получават сериозна, основателна критика, докато сегашната псевдоопозиция – БСП и ДПС, им се подмазва и се ослушва за някой къшей от властта", заяви Кънев.

Според него ГЕРБ не се ядосват, защото ДСБ "преяжда с власт", а защото имат независима опозиция, "която не могат да купят и да прилъжат, с която нямат общи икономически корени и интереси, както с БСП и ДПС".

"Нямат политически аргументи, не могат да се сбият политически с нас, защото когато излезем на терена на политиката, се принуждават през най-високо ниво, премиера, да се приемат нашите тези", каза лидерът на ДСБ и даде за пример обществените поръчки.

По повод обвиненията за назначения на членове на ДСБ във властта, той посочи, че от споменаваните лица само Добромир Валачев, зам.-областен управител на Габрово, и Цветомир Георгиев, зам.-министър на вътрешните работи, са членове на неговата партия, а огромната част от хората дори не ги познава и не е знаел, че заемат тези позиции.

"Има единични хора, които аз лично съм предлагал на премиера, като зам.-министър Николай Николов в енергетиката – човек, който няма нищо общо с ДСБ. Шефът на "Терем" Стоил Яков е мое предложение, с което, към днешна дата мога само да се гордея", коментира Кънев.

Лидерът на ДСБ потвърди, че неговият кум – адвокат Васил Танков, има граждански договор с "Терем" за юридически и консултантски услуги, но отрече да го е уреждал.


Няма коментари:

Публикуване на коментар