Зима

Зима
Пролет

1 март 2016 г.

Плажовете Корал, Карадере и Иракли няма да могат да се отдават на концесия или под наем

Министър Ангелкова ще прецизира понятието „къмпингуване" в течащите промени в Закона за туризма
 
Със 106 гласа "за" Народното събрание забрани къмпингуването и паркирането на 100 метра от плажовете. Това се случи след приемане не текста от Закона за устройство на Черноморското крайбрежие. Против текста гласуваха 9 депутати, 7 се въздържаха.

По-късно от пресцентъра на ГЕРБ съобщиха, че забраната за пренощуването на 100 метра от плажа отпада, след като беше извадена от спорния Параграф 13 от ЗИД на Закона за устройството на Черноморското крайбрежие.

Парламентарната група на ГЕРБ подкрепи отпадането на забраната с най-голям брой гласували депутати „за" по предложение на заместник-председателя на Комисията по регионално развитие и благоустройство Ирена Коцева (ГЕРБ). Това се случи след изричния ангажимент на министъра на туризма Николина Ангелкова да прецизира понятието „къмпингуване" в течащите промени в Закона за туризма, така че максимално да се гарантира опазването на околната среда и разполагането на палатки, спални чували, каравани и т.н., посочват от партията.

Плажовете Корал, Карадере и Иракли вече ще бъдат със защитен статут и няма да могат да се отдават на концесия или под наем, реши още парламентът. Така трябва да се забрани на трите плажа да има заведения, развлекателни съоръжения, чадъри и шезлонги.



Няма коментари:

Публикуване на коментар