Зима

Зима
Пролет

16 март 2016 г.

Сърп и чук за парламентарната модна диктатУра! (видео)

А Pet Shop Boys може ли да слушаме?

За една седмица родните депутати ни забраниха да почиваме по време на избори - трябва да се редим на опашки да гласуваме, за да не ни глобяват, да говорим срещу политиците и да ги критикуваме и като капак- комунистическите символи.
 

Да, годината е 2016, но препратките към тоталитарните времена действат като машина на времето. При Тодор Живков гласуването беше задължително,  за това да говориш срещу властта се влизаше в затвора, а да ходиш с къса пола и дълга коса се считаше за упадъчно капиталистическо влияние.
 

Парадокса обаче днес е по-голям, защото да забраниш символи, без да забраняваш идеология е олигофренско (дали за това определение към депутатите, няма да ме привикат на спявка някъде?)

В България към момента има няколко комунистически партии, те не се радват на кой знае каква електорална подкрепа. Но популярността на символите на комунизма са модерни и надминават с пъти симпатията към самата идеология. 


Господа политици, спомняте ли си песента “Go West” на Pet Shop Boys?  Чудя се нея може ли да слушаме, може ли да гледаме клипа или и тя е забранена? 

Ще слагаме ли цензура на репортажите от Червения площад, по време на парада на победителите, който по традиция се води от знамето победител от ВСВ – Червено и О..Ужас! Със сърп и чук! Да се правим, че не го забелязваме, за да не ни глобите?

Най-лесно е да се забранява едно или друго, но това говори единствено за политическа и управленска импотентност (упс, още една думичка за която мога да го отнеса) това, че сеете забрани не ви прави политици, нито държавници. За да станете такива, трябва да помислите малко повече не върху забраните, а върху това как да направите живота на тези, които задължавате да гласуват по-лесен. 


И тогава може би няма да се налага да ни карате под строй и страх от глоби да гласуваме, няма да ви пука как се обличаме и какво говорим за вас, защото ще сте свършили това, за което сме ви избрали. 

Сърпа и чука оставете, те имат своето място в историята, колкото и да не ви харесва това те ще останат там, но вие едва ли... защото политиката ви господа депутати, все повече прилича на онзи стар виц:

Умрял Тито. В Югославия обявили "мука" (национален траур).
Граждани, неразбрали какво не бива да правят по време на
траура, звънят в националното радио да питат:
- Да пиемо мое ли?
- Не мой! Мука!
- А да играмо?
- Не мой - мука. Да ви е тужно!
- А да йебаме мое ли?
- Мое. Али свакой со своя жена – тужно и бавно. Да е пуна муката!





 Цветан Фиков, No-comment.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар