Зима

Зима
Пролет

18 март 2016 г.

Пет токсични навика за връзката, които смятате за нормални

С времето човек започва да се носи по течението на връзката си и дори не осъзнава, че тя може би не е това, което иска.
 
Създаваме си навици и вече сме си изградили конкретно поведение и реакции в дадени ситуации, които всъщност не са нормални и са знак за едни нездравословни отношения.

Сайтът Quora разкри кои са най-токсичните навици за една връзка. А вие правите ли така?

1. Натякване за минали събития

Без значение какъв е настоящият спор, едната страна обича да се връща назад във времето и да вади всички кирливи ризи и грешки на партньора си. Това натякване само може да раздразни другия и да задълбочи кавгата. Миналото, което е простено, трябва да си остане в миналото!

2. „Заложник“ във връзката

Жените често си служат с един похват, за да доминират в спора, а именно заплахите, че ще сложат край на връзката. Нали знаете историята за лъжливото овчарче? Няколко пъти номерът може да мине, но накрая на него ще му писне и нищо чудно той пръв да ви зареже.

3. Пасивна агресия

Когато двамата партньори не са на едно мнение, е хубаво нещата да се казват в прав текст в очите. Уви, дамите предпочитат да намекват, че половинката им за пореден път не ги разбира, което обаче няма да реши ситуацията, защото недомлъвките остават. По-добре си кажете какво не ви е окей в конкретния случай.

4. Купуване на „решения“

Материалните подаръци са мил жест, но не и когато заместват изцяло думите и влизат в ролята на подкуп или са в резултат на чувство за вина. Мъже, говорете с любимата жена, ако сте сгрешили или искате да я убедите в нещо. След като изясните нещата, изчакайте ден-два и тогава я зарадвайте с нещо мило, но не за да си купите нейното одобрение и прошка.

5. Ревност

Няма лошо в това да ревнувате половинката си, защото това показва чувствата ви, но всичко трябва да има граници. Не задушавайте партньора си и не искайте от него всеки път да реагира и да се държи според очакванията ви.



Tialoto.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар