Зима

Зима
Пролет

8 март 2016 г.

Николина Ангелкова: Ако прекратим концесията ще загробим цяла една община

"Имидж се руши много лесно, а се гради с години"

"Ако прекратим концесията, рисковете за държавата са милиони, а и ще загробим цяла една община."

Това предупреди в студиото на Нова телевизия министърът на туризма Николина Ангелкова.

Тя повтори думите на екоминистъра Василева от вчера, че неустойките, които ще плаща държавата ще са много големи, а самото дело е много вероятно да се точи с години. 


„Това означава, че поне за пет години ски туризмът в Банско да замре, там няма да се прави нищо, докато текат съдебните процедури", обясни Ангелкова, като подчерта, че 37% от жителите на Банско са заети пряко с туризма, а непряко те са над 50%.

Николина Ангелкова заяви още, че при прекратяване на концесията на фирмата „Юлен" загуби ще има и за имиджа на страната, тъй като точно Банско води целия зимен туризъм в България.

"Имидж се руши много лесно, а се гради с години", допълни министърът, като посочи, че винаги е подкрепяла изграждането на втори кабинков лифт.

По въпроса за екоплажовете Корал, Карадере и Иракли и забраната за къмпингуване, срещу която и вчера имаше протест на „Орлов мост" в София, Ангелкова заяви няколко пъти, че концепцията е плажовете да бъдат разделени по категории, а целта на министерството е да наложи правила.

„Такива правила каквито има навсякъде и във всички цивилизовани държави, включително една Англия, една Франция, Гърция и т.н., които се дават постоянно за пример", заяви министърът.

На въпрос обаче защо правилата и законите не засягат бетона и строителството Ангелкова не отговори.

Министърът на туризма заяви още, че се водят разговори между собствениците на хотели и концесионерите на плажове да се осигурят едни наистина приемливи условия за плажуване това лято, особено при положение, че очакванията са за един силен сезон.

Ангелкова повтори за пореден път, че се разчита на руските туристи и на този етап данните са за 30% ръст спрямо миналата година.


Няма коментари:

Публикуване на коментар