Зима

Зима
Пролет

16 март 2016 г.

От "Атака" искат преследване и затвор срещу проявите на неолиберализъм

Неолиберализмът бил най-голямото зло, което се е случвало на държавата ни, от турското робство насам
 
И "Атака" поиска симпатизантите на една определена идеология да се наказват с глоба и затвор. 

Те внесоха текстове за поправка в тази насока в Наказателния кодекс и то също в чл. 108, който се визира и в искането на народните представители от Реформаторския блок Петър Славов и Мартин Димитров и Методи Андреев от ГЕРБ, както и това на независимия Велизар Енчев.

Първи реформаторите предложиха Наказателният кодекс да преследва проповядването на комунистическа идеология, Велизар Енчев внесе контрапредложение – да се наказва и "оспорването на антифашистката съпротива", а националистите искат сега и преследване срещу проявите на
преследване срещу проявите на неолиберализъм, съобщава Dnes.bg.

"Политическата философия на неолиберализма и неговите признаци изразяващи се в тоталната приватизация, дерегулация и намаляването на ролята и мащаба на държавният сектор, свободен пазар и ненамесата на държавата в икономическите процеси, засилване на ролята на частният сектор и доведоха страната ни до състояние на колонизирана територия, на "икономическа пустиня", до унищожителен и всеобхватен колапс. Неолиберализма буквално изтри конституционно гарантираните социални задължения на държавата спрямо нейните граждани, в резултат от което икономическата и демографската картина в страната днес са ужасяващи", пише в мотивите на "Атака".

Според националистите благодарение именно на неолибералната доктрина днес българинът е икономически роб на частните монополи в енергетиката и водоснабдяването, прикован слуга на чуждестранните банкови и кредитни институции и безброй други търговски дружества.

Те припомнят, че подземните богатства и природни ресурси са дадени на концесии и така са в ръцете на чужди колонизатори, които според тях изсмукват милиарди евро от страната ни.

"Неолибералните кръгове създадоха и олигархията в страната ни, чрез подставени лица, които от своя страна награбиха най-апетитните и печеливши държавни заводи и фабрики. Неолибералната теза за ненамеса на държавата в икономическия живот на страната позволява на същите тези олигарси да се гаврят с работника си, да му изплащат трудово възнаграждение по-ниско от това в държавите от Африка, Латинска Америка и Азия", пишат още в мотивите си от "Атака".

Според националистите "продажни, крадливи и духовно нечистоплътни български политици и кабинети, подкрепяни финансово и логистично от т.н. ни западни партньори превърнаха България в оазис на неолибералната перверзия".

Те обвиняват, че заради неолиберализма в страната ни населението на България се е стопило с близо два милиона души, храните у нас са поскъпнали 50 пъти за последните двадесет години, а цените на тока, парното и здравните услуги са скочили 120-130 пъти, а средната заплата се е увеличила едва 4 пъти.

За "Атака" неолиберализмът е най-голямото зло, което се е случвало на държавата ни, от турското робство насам.


Няма коментари:

Публикуване на коментар