Зима

Зима
Пролет

2 март 2016 г.

Прокурори и следователи искат да говорят пред ВСС

Прокурори и следователи от Софийска градска прокуратура поискаха да бъдат изслушани от Етичната комисия на Висшия съдебен съвет.
 
Поводът - изказванията на следовател Бойко Атанасов за начина на работа в държавното обвинение.

Шпицкоманда, която работи само по дела срещу политици и бизнесмени, и които според конюнктурата се държат на трупчета и изваждат на светло или прекратяват. И всичко под контрола на главния прокурор, твърди Атанасов, цитиран от БНР.

Част от колегите му в писмо до ВСС наричат твърденията му дълбоко неверни, а там в тях, където има конкретика, тя не кореспондирала с реалността. Те се чувстват обидени от изказванията на Атанасов, особено от определението шпицкоманда. 


Онези от тях, които работят по делото КТБ отричат да са унищожавали доказателства и обвързват атаките срещу себе си с приключването на разследването като подозират, че с приближаване на финалния момент те ще се засилят под ръководството на засегнатите от работата им.

"Не очаквахме обаче, че ще бъдем обект на такива атаки, изхождащи от магистрати. Въпреки това и въпреки всички останали пречки, смятаме да направим всичко възможно да дадем на обществото отговорите, които очаква по аферата КТБ."

Бойко Атанасов

Няма коментари:

Публикуване на коментар