Зима

Зима
Пролет

27 март 2016 г.

На гол тумбак, чифте колажи

Да, националите са кошмар, но не за Роналдо и компания, а за своите фенове...

Да, срещу Португалия вратарят на националния ни отбор Владо Стоянов направи страхотен мач. 

Спаси 8 удара на Кристиано Роналдо, включително и за втори път в рамките на две години хвана и дузпа на суперзвездата на световния футбол. 

Владо заслужава да бъде похвален, а ние - изстрадалите фенове на националния отбор - заслужаваме да се порадваме. 

Но нека не прекаляваме. Колажи тип "Кошмарът на Роналдо", колажи как Роналдо плаче, призиви Владо Стоянов да го купят в "Реал" (М), за да може Кристиано най-накрая да вкара гол, не са проява на готино чувство за хумор, а по-скоро на комплекс за малоценност. 

Все пак това беше контролна среща, в която, откровено казано, извадихме страхотен късмет, че не си тръгнахме с половин дузина голове. Роналдо се ядоса, Владо Стоянов наистина го отчая в петък вечер в Лейрия, но това беше просто един неофициален мач. 

И колкото и Владо да е герой, а Кристиано - провал, този уикенд Роналдо ще играе на "Камп Ноу" в "Ел Класико", а Стоянов ще спира Наско Милев и Борис Тютюков на "Лудогорец Арена". 

През юни пък португалците ще играят на Евро 2016, за което на Владо и компания, не им достигнаха цели 8 точки, за да се доберат дори до плейофа.
 

Да, националите са кошмар, но не за Роналдо и компания, а за своите фенове. Засега. 

Петев и неговите възпитаници имат цял квалификационен цикъл, в който да покажат, че могат да побеждават и в истински мачове, а не само в проверки. 

Но докато това стане, няма нужда от дитирамби и "забавни" колажи.


Атанас Мецов, "Новинар"

Няма коментари:

Публикуване на коментар