Зима

Зима
Пролет

14 март 2016 г.

Цветанов му е свидетел

Известно е, че когато стане напечено, Бойко Борисов обикновено е край скарата да обръща кебапчетата.

„На мен не ми пречи къмпингуването. Цветанов ми е свидетел, че му казах: „Направете само да си чистят, след като къмпингуват. Това да бъде задължително. Седнете, срещнете си и го направете“. Той ми каза, че Зеленогорски и другите настояват това да се приеме, както и част от кметовете, които са по морето.“

Така с пет изречения премиерът и лидер на ГЕРБ сне всякаква отговорност от себе си за приетата от парламента забрана за къмпингуване и бивакуване по Черноморието, извън определените места. Забраната, наложена в проект, скорострелно подписан и пуснат за обнародване от президента Плевнелиев, изкара и тази вечер на улицата протестиращи еколози.

Сега какво излиза? Че Цветан Цветанов не е послушал Борисов, който искал само да е чисто. Че от Реформаторския блок, чийто съпредседател е Зеленогорски, настояват за забраната – и са в колаборация с кметове „по морето“.

И как сега да разбираме забраната в закона, подкрепена и от ГЕРБ? Че Цветанов се е престарал. Да не би Борисов да му е казал да почисти от къмпингари?

Няма как Цветанов да се обърне срещу думите на премиера. Ще излезе, че премиерът лъже.

Наистина се нуждаем от показания на свидетеля. И порция кебапчета.


Ureport.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар