Зима

Зима
Пролет

23 март 2016 г.

Светльо & The Legends и Downslot също ще свирят на Sofia Metal Fest 2016

В сърцето на София ви очакват ексклузивни концерти и стотици приятели!
 
Светльо & The Legends и Downslot ще станат част от Sofia Metal Fest 2016! 

Организаторите от BGTSC декларираха, че на 8 април на сцената ще се изявят групи от страната и региона, а за притежателите на двудневен билет (и на два единични - за 9 и 10 април) входът ще е свободен.

Светльо & The Legends тържествено ще закрият програмата на 8 април. Добре познатата на феновете у нас формация ще поднесе своя специалитет от пънк-рок-метъл, подправен с етно-фолк и уестърн елементи. Групата се състои от музиканти, участвали в култови формации като Хиподил и Холера, дали тласък и изиграли важна роля във формирането на ъндърграунд сцената у нас още в края на 80-те на отминалия век.

Групата е основана през 2007 година и има два издадени албума - „Bulgarno” и „Iban”.

В момента бандата е в състав Светльо Хиподилски (вокали), Ники Добрев - Мъни (китара), Боби Рашков (бас), Петър Александров (барабани), Влади Митин (тромпет) и Иван Мечкаров (акордеон), като правят колаборации и с други доказали се музиканти.

VELIAN е сравнително млада формация, сформирана от Иван Иванов - вокали, Антонио Митов - бас, Дилян Недев - китари, Велизар Болчев – ударни и Васил Симеонов – китари. Това са добре познати музиканти за интересуващите се от случващото се в ъндърграунд сцената у нас, участвали в известни на българските фенове групи като Wartime, Progression и Fanagoria.

Стилът на групата е смес от пауър и мелодичен дет метъл, подправена с щипка готически романтизъм. Наскоро групата издаде и първото си EP „Fireflies“.

AN THEOS са епик фолк метъл група от Румъния, създадена през пролетта на 2010 година. Основата на музиката и текстовете са от и за древните карпатски хора. През април 2013 година групата издаде първият си макси сингъл „Chemarea Strabunilor" (The Call of the Ancients). Първият им албум се очаква през тази година.

Downslot са добре позната и обичана от българските фенове банда, сформирана през 2008 година.  През юни 2012 издават дебютния си албум "GOD IS WAR", подкрепен със солидна обиколка и представяне в клубовете у нас. Вторият студиен албум е въпрос на време.

В момента групата е в състав Илиян Шиклов – вокали и бас, Иван Делибалтов – китара, Васил Андонов – китара, Стоян Илиев - барабаните. Групата направи много добро впечатление при участието си с Testament в София и на W:O:A Mettal Battle Bulgaria.

ANEKDOT е млада русенска траш метъл група. Тя е създадена от група младежи на 7 декември 2012 година. От 2013 г. групата участва в различни фестивали и конкурси за младежки рок групи в страната, където жури са уважавани български музиканти, продуценти и журналисти, печели призови места за авторска музика, включително и професионален запис на авторски песни. През май 2015 г. "ANEKDOT" участваха и на W:O:A Mettal Battle Bulgaria, където групата се представи много добре.

Ето и подредбата на всички групи по дни:

• 8 април – SVETLIO & THE LEGENDS, VELIAN, AN THEOS, DOWNSLOT, ANEKDOT

• 9 април – PARADISE LOST, FINNTROLL, TIAMAT, WOLFHEART, SAINTS‘N’SINNERS

• 10 април – KREATOR, POWERWOLF, BATTLE BEAST, EVIL INVADERS, DIRTY SHIRT.


SOFIA METAL FEST 2016 ще се състои на 8, 9 и 10 април 2016 г. в столичната зала „Универсиада“.

В сърцето на София ви очакват ексклузивни концерти и стотици приятели!!!

Билетите се  продават в мрежата на Eventim.bg в цялата страна, Сърбия и Румъния.



Няма коментари:

Публикуване на коментар