Зима

Зима
Пролет

10 април 2016 г.

Чистачките са виновни!

Всеки българин с офшорка или за
ползата от пазарската икономика


Конкуренцията е в основата на пазарната икономика. Когато обаче в една държава икономиката е взела-дала, конкуренцията остава на ниво пазарска. Женски пазар.

Примерно да вземем телевизиите. Ако една телевизия пусне гражданите в ефирно време да пеят, другата веднага отваря ефира за танци. По едната в най-гледаното време плачат малки
индийки. По другата – малки туркинки.

В едната ти дават непрекъснато Динко. В другата – Карбовски. Същото е и в интернет. Излиза един сайт с правилни позиции и хоп, веднага излиза втори с още по-правилни. Човек като види толкова правила и правилност, ще рече, че живее в Германия.

Нищо по-различно не се случва и на обратния фронт – при жълтурковците. Пусне някой, че Лили Иванова я е заболяла примерно петата, веднага конкурентът му напише, че тя гасне от остеопороза. Бербатов кихне и целият жълт интернет е повален от грип. Ако при едни е птичи, при конкуренцията е по-голям – свински. Излезе някъде “Панама лийкс” и веднага скокне някой от “Уикилийкс”.

Даже и аз самата станах жертва на пазарската конкуренция, като от един жълт сайт препечатаха стар мой фейлетон (пак), а от един правилен сайт – старо мое интервю. Хем ги препечатаха, хем ги обявиха за най-лошия фейлетон и за най-мафиотското интервю на планетата. Насам народе, не остана.

Чухте ли, че в БСП чистачките обрали касата и раздавали пари на бедните? Сега очаквам другите партии да се стегнат и да вкарат в строя техните чистачки. Ми няма само социалистическите да крадат, я.

В ГЕРБ нищо ли съвсем не остана, че да няма какво да цапцароса една чистачка?

А при патриотите и реформаторите?

За ДПС не питам, там е ясно. При тях който пипа, изпада в депресия. Летална.

Допускам обаче, че тоя номер с касата на БСП е пиар.

Реклама демек. Един вид “Нашите пари бяха в касата, а вашите къде са?”

И отварят многозначително “24 часа” с поредицата за панамските офшорки.

Дето още не сме прочели кои са в списъците и вече единодушно се реши, че то нямало лошо. Дет се вика, всеки българин има офшорка. Ако не той, поне братовчед му.

А ако и братовчед му няма, барем Тато може да има. Или Дедо. Или Бате. Абе всички сме в Панама – на кого са ни ги взели, на кого са му ги дали, все тая...

Само Путин и американците нищо нямат там. Случайност? Едва ли!

Но пък може чистачките на ГЕРБ или на реформаторите да са по-пазарно ориентирани, все пак в десни партии работят, няма да раздават парите на пролетариата, я. Вместо това може да ги трупат някъде. В Панама.

Така че ако излезе нещо от тия списъци, чистачките са виновни. Аз не знам защо ги търпим. Всеки път като изчезне важна документация, се оказва, че някоя чистачка е била твърде съвестна. Ето сега, парите на БСП-то също чистачките са ги изчистили.

Еми то така ще се окаже, че и панамските документи някоя чистачка сигурно ги е пратила без да иска на медиите. При това, не я е срам, не на всички.

Не знам дали не е редно сега панамските документи да бъдат споделени. Всеки гражданин във фейсбук да бъде задължен да прочете двата терабайта информация и до 24 часа да излезе с умен статус по въпроса.

Може и кратка статия. По възможност да е веселяшка. Нещо по въпроса за това, че офшорките ги има, пък парите ги няма. Българите, изплували от списъците досега, до един твърдят, че тия офшорни фирми никога не са работели и в тях няма и лев. 


Не искам да бъда твърде подозрителна, ама ние врътки и за офшорки на офшорките ли сме измислили? Или просто панамските чистачки са също чевръсти?


Лола Монтескьо, "24 часа"

Няма коментари:

Публикуване на коментар