Зима

Зима
Пролет

17 април 2016 г.

Лорет де Мар – сбъднати плажни мечти от Испания (галерия)

Разположен в южната част на Коста Брава, Испания, Лорет де Мар е вероятно най-оживеното място за почивка по испанското крайбрежие.

Плажове в Лорет де Мар, Коста Брава

В Лорет де Мар най-голямата забележителност са плажовете – общо 7 км плажна ивица и пет перфектно поддържани плажа, няколко от които с отличието за чистота Син флаг. Водата, която мие бреговете на Лоред де Мар, е кристално чиста, пясъкът е златист и плътен, а ако обичате да се гмуркате – има красиви скалисти зони, където няма да ви е скучно.

Има и няколко плажа, които са трудни за достигане, скалисти и без никакви удобства – заради което и са високо ценени (попитайте, например, как да стигнете до плажа Тортуга). На плажа Плая Са Калета пък има малка средновековна крепост, заградена от скалите.

Забавления в Лорет де Мар

Централният плаж на Лорет де Мар има широка пешеходна улица с гледка към морето, а по цялото крайбрежие ресторантите и баровете предлагат разнообразна и наистина вкусна храна. Има вариант и да си наемете малка лодка за морски разходки, както и да опитате различни видове водни спортове. В района на Лорет де Мар има и две голф игрища.

Заведения в Лорет де Мар

Където и да седнете да хапвате, заложете на рибата и морските дарове, които в Каталуния се приготвят със свежи зеленчуци, ориз, маслини и обилно зехтин. За типична за региона се смята аншоата. Ескудела и карн дола – супа със зеленчуци и три вида месо (пилешко, свинско и телешко). А ако ви предложат кока, не бързайте да отказвате – това е местният много тънък хляб, запечен с лук, чушки и други зеленчуци, обикновено сервиран с рибата или месото.

Лорет де Мар се намира на около 70 км от Барселона, докъдето лесно можете да стигнете с влак.




Няма коментари:

Публикуване на коментар