Зима

Зима
Пролет

13 април 2016 г.

Рокери обсадиха парламента

Силен рок и рев на мотори огласиха центъра на София преди обяд и отекнаха в кулоарите на парламента.

Над двеста мотора паркираха на жълтите павета и затвориха движението пред Народното събрание. 


Така те протестираха срещу предложението да се въведе годишна застраховка "Гражданска отговорност" и за мотористите.

"Управляваме нашите мотори сезонно и затова считаме, че не е необходимо да плащаме годишна застраховка. Смятаме, че законът трябва да е гъвкав и да даде възможност на такива като нас да плащат застраховки тогава, когато са на пътя", обясни пред Dnes.bg рокерът Георги Томов.

Той припомни със съжаление, че моторите не могат да се карат през четирите сезона на годинта. Затова мотористите не виждат смисъл да плащат "Гражданска отговорност" за времето, когато превозните им средства са в гаражите.

Томов обясни и че рокерите искат както има седмична и месечна винетка, така да има и сезонна застраховка за мотористите. Той беше категоричен, че не става дума за пари, а въпросът е принципен.

"Не искаме тунел под Черно море или четвърти мост над Дунав, или втора атомна централа, а искаме нещо обикновено и резонно. Смятаме, че ще има много по-голяма събираемост, сигурни сме, че данните за незастраховани хиляди МПС-та ще намалеят значително при по-гъвкав закон", каза още рокерът.

Други мотористи обясниха, че само в София има регистрирани над 10 000 мотора, а в цялата страна са много повече. Те планират до продължат недоволството си, докато не бъдат чути.



Няма коментари:

Публикуване на коментар