Зима

Зима
Пролет

20 април 2016 г.

Дано само не открият нефт в Черно море!

Няколко души ще станат неприлично богати, страната пак ще си тъне в мизерия

В „Кървав диамант” героят на Леонардо ди Каприо влиза в африканско село, покрай което скоро са минали от поредната групировка с „демократични и революционни” имена. 


В резултат цялото село е опожарено, каквото е могло, е било откраднато и половината жители – избити. „Демократите” са го посетили на път за близка диамантена мина. Сред оцелелите е и стар негър с костюм и бомбе. „Дано само и нефт не открият наблизо, тогава съвсем ще го загазим,” казва той.

Та нещо подобно си мисля и аз като чух новината, че сонда ще търси нефт и природен газ в нашата акватория на Черно море. Нали не си мислите, че ако открият неприлично много нефт, изведнъж над главите ни ще се изсипе рогът на изобилието? Само някои хора ще станат неприлично богати.  


А не дай си боже количеството да е наистина неприлично голямо, може да решат и допълнително да ни демократизират.

Като имаме много злато, някой да е видял някаква полза от него? Едни канадци си го копаят, плащат си там на когото трябва и го изнасят. Като видите кои са страните с богати залежи на нефт, ще забележите, че всъщност богатите сред тях са много малко. А обикновено там вилнеят революционери, демократи и партизани. 


Така че изобщо не ни е притрябвал нефт и газ. Може да сме бедни, ама поне си стоим встрани от световните процеси за демократизиране.



Дилян Вълев, Front.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар