Зима

Зима
Пролет

19 април 2016 г.

Чавдар Николов научил от Борисов какъв договор ще му предложи Нова телевизия

"Моля господинът премиер да ме информира и за следващата ми карикатура"
 
 Карикатуристът Чавдар Николов научил от снощното интервю на премиера Бойко Борисов пред бТВ какъв договор ще му предложат от Нова телевизия.

Бойко Борисов обясни, че скандалът всъщност е направил услуга на карикатуриста, който беше уволнен заради карикатура по повод на "динковците", защото той скоро се е сдобил с нов договор за 4700 лв. и ще взима повече пари от самия него. "Сигурно ще започне и с коса да ме рисува", вметна премиерът.

"Седмицата на преговорите: Борисов снощи каза какъв договор са ми подготвили от Нова тв. Моля господинът премиер да ме информира и за следващата ми карикатура". Това написа във вторник в своя профил във Фейсбук карикатуристът Чавдар Николов. Художникът нарисува и карикатура по темата.

На 13 април Нова тв прекрати договора на Чавдар Николов след като карикатурата му за свинските опашки и Борисов бе излъчена в сутрешния блок на медиата. 


Ден по-късно шефът на телевизията Дидие Щосел пое цялата отговорност и се извини за случилото се. Той каза, че става дума за негова грешна преценка, но не спомена нищо за политически натиск върху телевизията от страна на Борисов.

Няма коментари:

Публикуване на коментар