Зима

Зима
Пролет

24 април 2016 г.

"Фройд – теория за любовта"

Еротичният спектакъл изгрява за 160-тата годишнина на Зигмунд

През месец май тази година се навършват 160 години от рождението на знаменития основател на психоанализата Зигмунд Фройд. 


По този повод на 20 и 27 май „Независим театър“ ще бъде дом на премиерата на танцово-театралния еротичен спектакъл „Фройд – теория за любовта“.

Писан по текстове на Зигмунд Фройд, той разкрива другата страна на любовта. 30 актьори и танцьори ще отворят за публиката един непознат аспект от хетеросексуалната любов, но и от този на биеротизма. 


„Фройд – теория за любовта“ е спектакъл, който ще накара зрителя да види проекция на недоизказаната си душевност и затаените си чувства в пет сцени“, разкрива режисьорът Тихомир Делидобрев. Той представя любовта като двигател на човечеството, оставяйки въпросите без отговор – доколко любовта е грях и доколко грехът е породен от любовта. В спектакъла всеки сам за себе си открива отговори на вечните въпроси: „Какво е любовта и къде е границата ѝ?“.

„Аз съм Зигмунд Фройд!“ – ще каже проф. Румен Рачев в ролята на именития психоаналитик като глас зад кадър – „Настанете се удобно, отпуснете се! Вече можем да започваме!“

В картина 1-ва публиката ще се почувства сякаш седи на креслото пред Фройд, виждайки същността на собствения си интимен свят. Като на сеанс сами ще разчупят рамките на общоприетото. 


„Това, което ще видят, е сякаш плод на подсъзнанието им“, смята Делидобрев. „Фройд – теория за любовта“ е въображение, което излиза извън рамките на нашето време, реалност и представи.

Представлението е водено от визуалните чувства за мярка и естетика. Визията „Фройд – теория за любовта“ е съпроводена от богатата палитра на съвременната мода. Актьорите ще бъдат облечени в бельо, последен писък на световните марки.

Хореографът Семир Алкади представя това, преплитайки 6-те стила – Неокласика (контемпоръри), Съвременни модерни танцови техники, Burlesque new style, Street jazz, Show dance и Lady style hip hop. Голотата ще присъства до непълното ѝ разкриване, като идеята е еротиката да оставя зрителя на собственото му въображение. Хореографията на Семир Алкади ще накара публиката да види музиката и да чуе танца.

Режисьорът, хореографът и актьорите ще разкрият чрез дисекция на човешката същност чувствителността, емоцията и страстта. „Фройд – теория за любовта“ е сбор от зрелище, танци, театър, мода, блясък и еротика. Спектакълът е на ръба на реалността и фикцията, но разказва за съществуващите тайности в бездната на подсъзнанието. Авторът разплита наивността, чистотата и зрелищността в най-силните отношения между нас хората. „Фройд – теория за любовта“ и на безграничната любов всъщност е табу.

Спектакълът се ползва с професионалното мнение на психотерапевт и специалист по трансперсонална психология. И не на последно място, част от приходите ще бъдат дарени за фондация „Една от осем“, която помага на жени в борбата им с рака на гърдата.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар