Зима

Зима
Пролет

8 април 2016 г.

Борисов не кадрувал за никого в министерствата

Според Борисов няма опасност България да загуби средства по ПРСР
 
 Премиерът Бойко Борисов заяви, че за нито един пост в министерство не се е опитал да даде човек, защото съответният министър е принципал и носи отговорност за назначенията.

Борисов, който откри завод край Пловдив, беше питан кой е назначил арестувания за корупция шеф на ДАИ Цветелин Цветанов.

"Имаше предложение Станимир Флоров да стане шеф на ДАИ, но аз не се съгласих, защото тогава все още имаше напрежение около неговото име, който е един достоен полицай", коментира премиерът.

Борисов отново подчерта, че няма защитен човек на никаква позиция нито в ГЕРБ, нито в държавата и това според него важи и за останалите партии.

Премиерът увери, че няма скандал в Държавен фонд "Земеделие" и няма опасност България да загуби средства по Програмата за развитие на селските райони.

"Ако има хора, които са извършили престъпления, според подадените ни сигнали, затова са прокуратурата и ДАНС. Те да проверят и нарушителите да бъдат вкарани в затвора", каза Борисов.

По думите му средствата по програмата вече са изплатени, остава да получим още 5 милиона евро от Брюксел по тази програма.

Той допълни, че в цяла Европа има механизми, каквито са финансовите корекции, които могат да бъдат приложени. "Такава е практиката. Ако има такъв проект, той ще бъде коригиран. Затова са тези механизми", каза Борисов. Той още веднъж добави, че средствата по програмата са вече изплатени и няма никаква опасност да загубим парите по нея.

Борисов заяви, че разкриването на нови заводи носи приходи за целия бизнес в Пловдив, защото "идват гости, ползват хотели, ресторанти".

Край пловдивското село Царацово министър-председателят преряза лентата на нов високотехнологичен завод за автомобилна електроника „Сенсата България“

Няма коментари:

Публикуване на коментар