Зима

Зима
Пролет

29 април 2016 г.

Как да забавите темпото във връзката?

Възможно ли е в една връзка сексът да е твърде много? Да! Може да се случи.
 
В началото на всяка връзка сексът обикновено е повече, отколкото в следващите ѝ етапи. Това би могло да ви попречи да изградите трайни отношения.

Сексът е най-лесното, което може да се случи в отношенията между двама души. Другото е по-трудно – установяването на качествени отношения и разбирателство.

Понякога онова, което ни пречи в установяване на връзка е прекаленото бързане. Притискаме късмета си като си пречим сами, а пречим и на отношенията с партньора.

Как да забавим темпото?

Дайте си сметка дали искате просто развлечение или истинска връзка

Когато човек обмисли на спокойствие намеренията си спрямо връзката и партньора си, тогава е много по-лесно да действа напред. Разберете какво всъщност искате. Претеглете на кантар всичко в отношенията си и открийте отговора – търсите ли нещо повече или просто се забавлявате?

Ако наблягате твърде много на физическата страна на връзката, вероятността да си слагате розови очила е много голяма. Ендорфините пречат на ясната преценка.

Ухажвайте се повече

Ухажването е характерно за началните етапи на връзката с даден човек, когато все още не се познавате толкова добре. Когато вече открием колко добре ни се получават нещата в леглото, сякаш забравяме за ухажването, вниманието, глезенето, галенето, говоренето.

Върнете се към това първоначално поведение във връзката, което осъществява плавното ѝ протичане към следващия етап. Лекото отдръпване на фокуса от секса помага за по-добрата преценка на връзката.

Дръжте се за ръце

Това ще ви помогне да върнете нежността във връзката си. Грижете се един за друг. Засвидетелствайте си внимание и привързаност с тези малки жестове като държането на ръце, прегръдките, разходките.

Проявете любопитство

За да забавите малко връзката си, трябва да откъснете мислите от физическото равнище и да ги насочите към емоционалното. Проявете любопитство към партньора си. Питайте го какво обича да прави, когато не сте заедно. Узнайте неговите интереси и хобита. Поискайте да опознаете и социалния му кръг.

Така ще вземете глътка въздух, която ще ви помогне да осмислите на какъв етап са отношенията ви.

Бързането понякога води до изгубване на една специална връзка, за която не сте подозирали, че е такава. Затова забавете темпото и се насладете на всеки етап от взаимоотношенията си като двойка.
 
 

Az-jenata.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар