Зима

Зима
Пролет

3 май 2016 г.

Всеки да си пази туристите

Ако посетите Рим или Милано до средата на месеца, нищо чудно да изпаднете в недоумение дали не сте сбъркали страната и дори континента.

Причината обаче няма да е във вашата липса на ориентация, а в съвместната експериментална мярка, предприета от китайски полицаи заедно с италианските им колеги.

Идеята китайските полицаи да патрулират по най-посещаваните туристически места във Вечния град, за да съдействат на сънародниците си, тепърва ще трябва да се доказва като успешна, а в Пекин и Шанхай италиански ченгета ще пазят своите сънародници на същия принцип.

Не е зле обаче да се помисли и върху нашенския й вариант по отношение на британските туристи по Черноморието, разбира се, като се отчитат съответните особености.

Първо, в нашия случай британските ченгета ще трябва да се съсредоточат в опазване на своите сънародници от непреодолимата им склонност към алкохолно опиянение и балконинг в култовия за тях роден курорт Слънчев бряг.

Румънски полицаи вече от няколко години подпомагат българските си колеги в Златните пясъци и Св. св. Константин и Елена, а тази година това ще правят и германски униформени.

Обяснението за присъствието на германски ченгета е в големия брой немски туристи и тяхната сигурност, но и в това, че те, обратно на представата ни за стриктния и дори скучен германски гражданин, според криминалната статистика се оказват чести нарушители.

Това, изглежда, е характерно за доста западни туристи, озоваващи се в нашата страна, където царят доста по-разкрепостени нрави според техните представи.

Какво да говорим пък за английските, превърнали се отдавна в напаст. Което таблоидите на Острова упорито отказват да признаят и търсят причината в нашите варварски нрави вместо в дремещите такива в техните си сънародници.

Така или иначе униформени от съответната страна да си наглеждат своите хора е добра идея, която си струва да бъде въведена за постоянно у нас.




Лилия Гюрова, "Новинар"

Няма коментари:

Публикуване на коментар