Зима

Зима
Пролет

3 май 2016 г.

Срам! Запомнете това име – Дионисий!

Той ще прати там Българската православна църква, където дори Османските башибозуци не са успели...
 
СРАМ! Гафът с Великденската заря и гвардейската музика бил дело на Дионисий.
Запомнете това име – Дионисий! 


Запомнете го, защото той ще прати там Българската православна църква, където дори Османските башибозуци не са успели цели петстотин години. Видяхте ли го?

Тази сутрин – от ефира на Новата телевизия и БТВ-то, същият този Дионисий кълнеше всеки християнин, който изразява възмущението си от кощунското му решение да опорочи Христовото Воскресение.
 

Дионисий, който е влязъл под расото на Патриарха, като същинска змия, ехидно се присмива, защото е овластен. Ако не бе част от Църквата, Дионисий щеше да е част от управляващата шайка. Точно той е поръчител на грозния момент, на който миряните станаха свидетели в нощта на Възкресение. Обяснява Дионисий, че имал писмо от военния перукан министър Ненчев. Земеделецът-военен министър му бил пратил гвардията. Толкова му е мозъка на Перукан. Ако Дионисий му беше поискал и танк, сигурно и него щеше да тури пред портите на Св. “Александър Невски”. 

РВД-то, дето на Цецка Цачева тлъста заплата получава мъжлето, дето щерката на Веско Маринов също работи, също било дало разрешение в небето над София да има пукотевици в тихата нощ на Възкресението Христово. А Роско, тоз нелеп случайник-президент, като ватенка се беше лепнал за Патриарха, но после бързо се отрече от авторството на зарята.
 

Слепи са повечето от нас, слепи ще си останат. Не видяха, че Царят не отиде на площада, защото очевидно Симеон е знаел, какъв резил ще се сътвори и малко преди да настъпи Възкресение, просто скромно се е оттеглил от храма Господен. Той е Цар, а такива като Роско, Перукан и Дионисий, те са онази причина България да е в блатото, а и там да си остава.
 

Малцина знаят обаче, че Дионисий от години минава за доносник на службите. От години службите пък го държат на къса верижка и не само, защото знаят за един бардак в центъра на София. Там между улиците “Пиротска” и “Цар Симеон”.
 

Дионисий също така припечелва като дописник и фотограф-папарк на жълтия печат у нас. Ако само знаете колко много от гнусните дописки, които жълтите вестници списват, са станали възможни именно защото Дионисий е продал снимка или информация, с която се е сдобил покрай вечната си близост до върха на БПЦ.
Светият Синод обаче трябва да отговори, не само за резила със зарята и военния марш на Великден, а много повече на въпроса – как е възможно Дионисий да бъде поставен начело на Храм-паметника “Св. Александър Невски”. 


Освен всичко друго, това е църквата, която всеки чужденец, който пристигне в клетата ни столица посещава. Толкова ли няма свещеници в тази Църква, които да са достойни, за да ръководят Божия храм, че той се дава в ръцете на един наглец, който кълне християните от телевизионните студиа.
 

Църквата не е само богаташи да изкупуват греховете си с купища мръсни пари. Църквата не е само бутафорни ремонти. Църквата не може да позволява да бъде чалгализирана.
 

Всичко дотук е прекрасно обобщено от Отец Рафаил – Росен Стефанов – “дойдоха времена нелепи, в които луди водят слепи” – Дионисиевата вакханалия в Пасхалната нощ.
 

Господи, прости им!
 

Амин!
Дионисий

 

Петър Андреев

Бележка на АФЕРА: Взрете се и в „прическата“ на архимандрита – всяко косъмче подкрепено с лак за коса, толкова скрупульозно си е на мястото всяко косъмче, че неволно се питаш – на коафьорски конкурс ли се явява отчето, или служи на Бога. Впрочем, на кого служи видяхме всички.

Няма коментари:

Публикуване на коментар