Зима

Зима
Пролет

3 май 2016 г.

Франсоа Оланд: Франция казва "не" на ТТИП между САЩ и ЕС

"Никога няма да приемем поставянето под въпрос на основните ни принципи за нашето селско стопанство, за културата ни, за реципрочния принцип за достъп до държавните пазари"
 
Френският президент Франсоа Оланд предупреди днес, че "на този етап" на преговорите "Франция казва не" на Трансатлантическото търговско и инвестиционно партньорство (ТТИП - TTIP) между САЩ и ЕС, тъй като "ние не подкрепяме свободната търговия без правила", информира Франс прес.

"Никога няма да приемем поставянето под въпрос на основните ни принципи за нашето селско стопанство, за културата ни, за реципрочния принцип за достъп до държавните пазари", заяви Оланд.

"Представихме принципи при международните преговори. Имам предвид санитарни, хранителни, социални, културни, екологични норми", допълни той.

Ето защо на този етап Франция казва "не" на това, което ни е известно в момента от търговските международни преговори, заяви Оланд на фона на аплодисментите на участниците в среща на тема "левицата на власт".

По-рано днес френският държавен секретар за външната търговия Матиас Фекъл заяви днес, че спирането на преговорите по ТТИП сега е най-вероятната опция поради начина на мислене на Съединените щати.

Франсоа Оланд

Няма коментари:

Публикуване на коментар