Зима

Зима
Пролет

22 май 2016 г.

Бойко Борисов - "тъка-тъка" дисидент

Бедна му е фантазията на Бойко Борисов как ще се гаргарят с него в Сърбия, след като премъдрите му словеса обиколят кафаните като низпослано свише откровение, пардон и прочие.
 
Както реди Момо Капор в "Магията Белград" - "Каквото времето, такива и задужбините".

Бойче, светнат ли си какво е туй чудо - "задужбина". Както и да е - все едно твоята Севда да те отвори какво е "севап". Както казваше Пера Балона, майстор, пардон, на сръбски тв антени с по две резки като за "бугараши" - "Каквото се каже, знае се...", че и на Бойко Дисидента премъдрата приказка.

Сърбите са пинизчии - "Говори сръбски, та да те разбира цял свят", казват с дълбоко разбиране към такива като Бойко Банкенски - на 80 километра по права линия от Ниш. Как да не пратят такъв като него на "Нишка баня" в изпълнение на Есма?! На "Кнез Михайлова" и Калемегдан няма да го поканят. 

"Живея аз тук в едно градче Банкя, то по права линия е на 80 км от Ниш и от къщата ни можеше да се хваща телевизията в Белград. Само че тогава милицията обикаляше сутрин рано в 06.00 часа да видят, ако има антена да сочи към Белград и баща ми, Бог да го прости, беше направил антената ни - 2 белега за българска и сръбска телевизия.

Вечер като се стъмни и не се вижда, ме буди, отивам завъртам антената и цялата махала се събираше да гледа, защото тогава югославската телевизия даваше футболни и боксови мачове, имаше забавни програми. Като свършат през нощта, ме буди, аз мъничък и - тъка-тъка - отивам намествам антената и пак лягам", ниже напоително дисидент №1 на Балканите.

Бойко Борисов е доказан книголюб-библиофил. На такъв как да не му въврем в начетените, ех, оченца още нещо от култовия Момо Капор - "Някога, като саксии за декорация, на коктейл-партита бяха канени и дисиденти. Но този шанс не можа да трае вечно. Комунизмът сякаш внезапно пропадна в земята!

Дисидентите изведнъж останаха без професии и големи теми; просто нямаше повече срещу какво да се бунтуват... Книгите им изгубиха значението си от момента, в който един милион души изкрещяха пред парламента две съвсем обикновени думи: "Марш, крадци!".

Споко. Не се очаква в София да придойдат милион сърби, че да креснат пред нашенската Скупщина - "Марш, крадци!". Едно само ни теши - имаме си национална гордост - Бойко Дисидента - "тъка-тъка" антената към Белград, "тъка-тъка" към София, че народната милиция дебне.

Ако смятате, че Бойко Дисидента и в спалното в Симеоново не е бил "иначемислещ", съдбовно се лъжете. Само си представете личния му "ВЕФ", с който не слуша Кидика, а свободното слово на "Свободна Европа". Не смейте да помишлювате, че е слушал Лепа Брена - заспивал е с Румяна Узунова и се е събуждал с Владимир Костов.

Дълбоко внедрените ни агенти край премиера-слънце чинно докладваха, че Бойко Борисов е обсъдил със сръбската журналка актуалната рецепция на Йован Дучич в Западните покрайнини. Бойко Банкенски дори открехнал сръбкинята наперена, че посланик Йован Дучич е имал изгора от Банкя, докато е резидирал в София.

И никаква гавраджийска гаргара, вервайте. Светлана Величкович, позната като Цеца Ражнатович, одма да започва събирането на волни пожертвувания за паметник на Бойко Борисов в Белград - с антена, насочена към Банкя - "тъка-тъка". Бойко Дисидента само едно е забравил - как сърбите идваха да купуват пити с кашкавал в София.

Любимият му Тодор Христов Живков все още не им беше "привел цените в съответствие". Както реди поучително нашата приятелка от сръбското телевидение Оливера Йовичевич - "Всекиму неговото, а на друговите бугараши - още от същото!".


bgsniper.com
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар