Зима

Зима
Пролет

10 май 2016 г.

Бирата у нас пълна със спирт

Единствените продукти на пазара с естествено качество и със завиден вкус, галещ небцето, са така наречените непастьоризирани бири

Водка в бирата е изводът на експертите пивовари за качеството на пивото у нас, което се произвежда на десетки места в страната. 

Става въпрос за неприятния извод от изследвания на специалисти, които сочат, че в него има забележителни количества спирт. Доказателството идва и от неприятно изненаданите пиячи, които твърдят, че после вкусът от родната бира масово е именно на водка, а не на хмел, както е посочено на всички етикети.

Факт е и че пийването й никак не утолява жаждата, а при поглъщането на малко повече от половин литър масово следват оплаквания от главоболие, точно като при тежко препиване с твърд алкохол. Въпреки че бирените производители отричат да влагат спирт в стоката си, най-малкото защото това би довело до оскъпяването на напитката, всъщност те не могат да отрекат наличието на етил в пивото, с което не просто стабилизират кехлибарената течност, а увеличават и градусите й.

Освен това при нормални условия естественото пиво би могло да остане свежо за не повече от няколко дни, ако е налято в стъклена или пластмасова бутилка. В масовия случай датата на производството предхожда около 2-3 месеца срока на годност. 

Експерти пивовари обясняват, че единствените продукти на пазара с естествено качество и със завиден вкус, галещ небцето, са така наречените непастьоризирани бири. Те се върнаха на пазара у нас преди около 2 години и са тотален хит, макар да струват малко по-скъпо от традиционните им братя, бъкани със спирт и други, неуточнени консерванти. 

Затова и мнозина от разбирачите залагат по-скоро на вносните продукти от Германия, Белгия и Ирландия, за да не се тровят с изкуствеляци.

Vsekiden.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар