Зима

Зима
Пролет

15 май 2016 г.

Благодарим ти, Поли!

Поли Генова и песента й "If Love was a Crime" завърши четвърта на финала на тазгодишното издание на песенния конкурс Евровизия.

Първи вотът постави украинската татарка Джамала и песента й "1944" - балада, свързана със репресиите на Сталин на Кримския полуостров.

Над Поли Генова застана австралийката Дами Им и руснака Сергей Лазарев. Именно руската песен бе победител в зрителския вот, но ниските оценки на журито я оставиха на трето място.

До последно пък Австралия водеше в класирането и в самия край на гласуването Джамала дръпна и завърши първа с 511 точки.

Жребият отреди Поли Генова да излезе на сцената осма. Зрителският вот остави българката пета, но заедно с гласовете на журито Поли се класира на четвърто място. Това е и рекорд за България, чието предишно най-добро класиране беше през 2007 г. с песента на Елица и Стунджи "Вода" - пето място.

Непосредствено след нас застана Швеция, а след нея и Франция, и Армения. В дъното на таблицата остана Германия.

Поли Генова вече има богата история, свързана с Евровизия. През 2011 г. певицата бе избрана да представи страната ни на конкурса с песента "На инат". Миналата година пък води детското издание на конкурса, което се проведе в София.



Dnes.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар