Зима

Зима
Пролет

2 май 2016 г.

Ако го нямаше оня режим…

Политически труп, поизтупан от нафталина, се занимава 26-та година с громенето на комунизма...
 
Стилът на предаването много добре подхожда на водещия – монотонната интонация на Йорданов с „драматичните“ паузи между думите, заедно с липсата на каквото и да било друго озвучаване на заден фон създават едно погребално настроение.

И с право – все пак политически труп, поизтупан от нафталина, се занимава 26-та година с громенето на комунизма, както навремето комунистите громяха фашизма.


Това е и единственото нещо, с което аз мога да свържа името на Ал. Йорданов. В зората на демокрацията ловеше дикиш  и дори му осигури политическа кариера.

В този ред на мисли, може да се каже, че г-н Йорданов силно се е облагодетелствал от строя – ако го нямаше, нямаше да има и по какво да плюе, нямаше да скача по площадите и никой нямаше да забележи съществуването му. Но няма как човек да се задържи в политиката, ако единствено е вперил поглед в миналото, и, като развален грамофон, повтаря едно и също. 


Търсенето на руско-комунистическо теле под всеки новинарски вол е признак на крайно пристрастие и субективизъм, а в конкретния случай дори на вманиачаване и замъглен разсъдък…
Александър Йорданов


Станислав Харизанов,  Mejdu-redovete.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар