Зима

Зима
Пролет

12 май 2016 г.

"Шуменско Специално" се завърна с емблематичната "бомбичка"

"Бомбичката" на "Шуменско Специално" се появява за първи път на пазара през 1966 година
 
По случай 50-годишния си юбилей "Шуменско Специално" се завърна в своя оригинален вид - с емблематичната бутилка "бомбичка" и с вкуса, който помним. 

Пивото се предлага само в малката 0.33 мл стъклена опаковка, която ще е оборотна, т.е. за многократна употреба, както в началото.

50-годишния юбилей на емблематичната БОМБИЧКА, Шуменско бе отбелязан с парти вчера вечерта в изисканият ресторант Sky Plaza. Гостите бяха очаровани, в компанията на една специална бира и мини-спектакъл в ретро стил. Специалното присъствие на събитието бе запазено за актьорите Катето Евро, Павел Поппандов и Антон Радичев.

"Карлсберг България" се стреми да напомни за легендарния вкус на юбилейното пиво, като предлага продукта с характеристиките, които са били типични за първата варка на "Бомбичката". "Шуменско Специално" е с 5.2% алкохолно съдържание и 12 ˚P (градус плато). "По случай 50-годишния юбилей "Шуменско Специално" се завръща в стилистиката на 60-те години, от които произхожда. Автентичната бутилка ще е с оригиналния етикет и капачка. Комуникационната подкрепа също е в духа на 60-те години", коментира Теодор Несторов, бранд мениджър на "Шуменско".

"Заводът ни работи на пълен капацитет и така ще е през целия активен сезон. Ние сме готови да работим дори на трисменен режим на работа, за да посрещнем нуждите на пазара и търсенето на нашите потребители. Инвестирали сме близо 1 млн. лв. в осъвременяване оборудването на завода в Шумен, на поточната линия, както и в новите 0.33 мл бутилки. От 28 март започна дистрибуцията на новото "Шуменско Специално" - първо ще е налично в домашния регион, а скоро след това и национално", разказва Емил Петров, Мениджър пивоварна "Шуменско" в "Карлсберг България".

Интересни факти за "Бомбичката"

"Бомбичката" на "Шуменско Специално" се появява за първи път на пазара през 1966 година и постепенно се превръща в първата национална бира на България.

Тя става официалната бира на "Балкантурист" и на БГА "Балкан".

През 80-те години "Шуменско Специално" печели пет златни медала и палма от Световната организация по качеството "Монд Селексион".

Преди повече от 150 години люлка на бирената цивилизация в България става Шумен. Началото е било поставено от унгарските емигранти, най-известният сред които е Лайош Кошут. Седем предприемчиви шуменски търговци и чешкият майстор-пивовар Франц Милде създават в Шумен първата бирена фабрика през далечната 1882 година. Майсторът пристига в града през септември същата година и само месец по-късно - на 26 октомври, основава акционерното дружество "Българско пивоварно дружество". Целта му е варене и продажба на пиво на едро и дребно. Първият казан бил наследство от унгарските емигранти в Шумен.

От август 2002 година мажоритарен собственик на "Шуменско пиво" е датският концерн CARLSBERG. Две години по-късно акционерите на пивоварната в Шумен гласуваха промяна във фирмата на дружеството на "Карслберг България" АД. Двата завода - "Шуменско пиво" и "Пиринско пиво", обединяват ресурси и активи през септември 2004-а под името "Карслберг България".

Carlsberg Group е четвъртата по големина пивоварна компания в света с широко портфолио от марки бира и други напитки. Carlsberg, Baltika и Tuborg са сред осемте най-успешни марки бира в Европа. Carlsberg Group има над 45 000 служители, а продуктите на компанията се предлагат на над 150 пазара.

Продуктовото портфолио на "Карлсберг България" включва разнообразие от първокласни бири - националните "Шуменско" и "Пиринско", международните марки на компанията Carlsberg и Tuborg, чешката Budweiser Budvar, немската пшеничена бира Erdinger и белгийската крафт бира Grimbergen. "Карлсберг България" предлага на нашия пазар и сайдерът Somersby в четири разновидности - ябълка, круша, къпина и боровинка.


Няма коментари:

Публикуване на коментар