Зима

Зима
Пролет

16 май 2016 г.

Разликата между джентълмена и мъжа

Джентълмените са рядка „порода“, която май е на изчезване и все пак всяка жена мечтае за такъв човек в живота си...
 
 Мъжкият пол се определя още със зачеването. 

Да станеш мъж е въпрос на възраст, но да си джентълмен е въпрос на избор. И то избор, който правиш всеки ден. Джентълмените са рядка „порода“, която май в днешно време е на изчезване и все пак всяка жена мечтае за такъв човек в живота си.

Какво отличава джентълмените от останалите господа?

1. Джентълменът е любезен с всички. Той никога не забравя обноските и възпитанието си и се държи с всички (колеги, чистачки, обслужващ персонал, шефове...) като с човешки същества.

2. Джентълменът никога не идва с празни ръце. Даровете му зависят от контекста на ситуацията, но винаги са знак за неговата благодарност, че сте го поканили или че искате да прекарате известно време в компанията му.

3. Джентълменът не спира да работи върху себе си. Възрастта няма значение, той не спира да чете и да се учи, за да бъде адекватен в реалността и да бъде по-добър човек, баща, съпруг, син, любим, приятел, служител...

4. Джентълменът цени връзката си и семейството си. Тези мъже имат ценностна система и сред приоритетите им задължително влизат близките и любимият човек.

5. Джентълменът не се страхува да сгреши. Той е готов да си признае, да се коригира, да се извини и да се научи, за да не повтори грешката си.

6. Джентълменът винаги се стреми да направи половинката си щастлива. Той умее да я слуша и запомня детайлите и нещата, които я карат да се чувства добре. Тъй като тя е сред приоритетите му в живота, той винаги намира начин да постави усмивка на лицето ѝ, било то с някакъв жест или мили думи.

7. Джентълменът е честен. За него истината и откровението са част от неговата репутация и затова държи да бъде почтен.

8. Джентълменът знае разликата между увереност и арогантност и не я прекрачва!

9. Джентълменът знае разликата между това да наречеш една жена „секси“ и „красива“. Ето защо той избира да използва второто и жените умират да са в неговата компания.

10. Джентълменът поставя другите на първо място. Той е загрижен за околните и тъй като е уверен и способен знае, че егоизмът рядко е добро решение.



Tialoto.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар