Зима

Зима
Пролет

11 май 2016 г.

Шест смъртоносни фрази за всяка връзка

Има много фрази, които биха наранили половинката ви, но някои от тях звучат толкова грубо, че са направо смъртоносни за връзката.

Ако сте женени/омъжени или сте в дългосрочни отношения, има някои изречения, които е много по-добре да си останат недоизказани.

Има 6 фрази, които според брачните терапевти и други експерти трябва да изключите от речника си веднага, ако не искате да влошите отношенията си със своя партньор.

Ето ги и тях:

1. „Приличаш/звучиш точно като майка си/баща си!“


Това твърдение или сравнение не само звучи негативно, но и намесва в конфликтната ситуация трети човек. Не се опитвайте да правите подобно несправедливо отклоняване на темата от вашите проблеми като партньори. Родителите лесно могат да се превърнат в обект на подли атаки от страна на единия или на другия съпруг, но обвинявайки тях, партньорите забравят да си дадат отговори на основните въпроси, които пречат на комуникацията им.

2. „Мислиш се за по-добър/по-умен/по-забавен, отколкото си всъщност!“


Никога не слагайте тези думи в устата си, с цел да обвините в нещо партньора си. Няма начин да знаете какво мисли или чувства той за себе си. Тези твърдения утежняват вашите отношения, защото звучат обвинително и подсказват, че вашето мнение за половинката ви не е особено високо. Тази фраза може да донесе на съпруга ви доста болка.

3. „Качил си/качила си няколко килограма!“

Подобни негативни забележки към половинката са доста груби и некоректни. Тази критика (за външния вид) дори не е конструктивна, а по-скоро цели да накарате съпруга си да се почувства зле. Фразата предполага, че партньорът ви не е достатъчно добър, слаб или красив, за да се мери с вас.

4. „Ти си ужасна майка, лош любовник, некадърен предприемач и т. н.!“

Всички тези критики са особено жестоки, когато са изстреляни от устата на най-близкия ни човек. Подобни отрицателни твърдения за нашата собствена идентичност са опустошителни. Такива нападки могат да бъдат абсолютно разрушителни за връзката, тъй като са трудни за забравяне и опрощаване.

5. „Мразя, когато правиш/казваш това!“

Тази фраза е особено болезнена, когато е изречена пред приятели или роднини. Това си е вид излагане на половинката пред други хора. Вместо вие да създавате имидж на стабилна двойка и съпрузи, които се подкрепят, с подобни думи, вие показвате, че сте разединени и че между вас има спотаено негодувание и липса на доверие.

6. „Лягай си, не ме чакай.“

Тази на пръв поглед невинна забележка предполага, че двама души няма да си легнат заедно – навик, който може да бъде супер вреден за връзката. Щастливите съпрузи търсят физическа близост с партньора си, защото тя е мощна форма на интимност, със или без секс. Ако свикнете да си лягате отделно от половинката, вие позволявате поведение, което унищожава интимността. 



Tialoto.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар