Зима

Зима
Пролет

12 май 2016 г.

Нови избори? Няма да е честно към народа, смята Борисов

Премиерът Бойко Борисов се пошегува, че не е съвсем невъзможно да се кандидатира за президент на изборите през есента.
 
"Да не прекаляват с играта на нерви, защото действително може и да не ми издържат в един момент нервите", обяви министър-председателят в Лондон в отговор на въпрос дали има интерес към Дондуков 2.

"За мен важната подкрепа на Патриотичния фронт, Реформаторския блок и разбира се на всеки, който разумно разсъждава, че в това насипно състояние, в което са партиите едни нови избори, ще са само рай за контрабандистите, за корупцията и за всички тези олигархични кръгове, които това чакат", заяви още той след срещата си с Дейвид Камерън.

Премиерът отново подчерта, че ГЕРБ са готови за избори във всеки момент, но "няма да е честно към народа”.

"Много ми е мила държавата да направя нещо такова. Ако патриотите и реформаторите са стабилни, и ние сме стабилни, ако не – избори", допълни той и продължи: "Да ме оставят да си доасфалтираме, да си доправим програмите, да си съберем повече пари в бюджета – те ще ги харчат. Да бъдат по-толерантни".

Премиерът за пореден път определи бившия вече социален министър Ивайло Калфин като професионалист и добър човек.

"Подкрепа получаваше от всички и за пенсионната реформа и не на последно място – над 220 млн. извън бюджета, от парите от контрабанда, която храни корупцията, дадохме на българските пенсионери за двата Великдена и двете Коледи, които са минали в управлението", отбеляза още Борисов. По думите му обаче въпреки това, АБВ трудно са подкрепяли правителството в прагматичните решения.

"Проблемът е, че ние научихме от медиите от пресконференцията какво са решили и аз мисля, че отдавна са го решили, защото президентските избори са им важни", посочи още той и бе категоричен, че от АБВ не са имали повод да напуснат правителството.




Dnes.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар