Зима

Зима
Пролет

27 май 2016 г.

Стачкуващите във Франция заплашват да саботират Европейското по футбол

Протестите срещу трудовата реформа във Франция продължават.

Стачкуващите заплашват да саботират провеждането на Европейското първенство по футбол, което трябва да започне след две седмици и на което страната е домакин.

Вчера избухнаха сблъсъци между полицията и протестиращи. До насилието се стигна, след като демонстриращите срещу планираните промени в трудовото право французи започнаха да трошат автомобили и витрини.

Инциденти имаше и в редица други френски градове, включително Нант и Хавър.

Стачкуващите са разгневени от планираните поправки в закона за труда, които дават на работодателите повече гъвкавост за назначаване и уволняване на служители и отслабват влиянието на синдикатите, а също така удължават работната седмица, съобщава ИА КРООС.

15-тото Европейско първенство по футбол, организирано от УЕФА, ще се проведе от 10 юни до 10 юли 2016 г. Мачовете ще се играят на 10 стадиона в 9 града: Бордо, Вилньов д'Аск, Ланс, Лион, Марсилия, Ница, Париж, Сент Етиен и Тулуза.

Това е третият път, в който Франция ще е домакин на първенството след първото издание през 1960 г. и финалите от 1984 г.

За първи път в Европейското първенство ще участват 24 отбора, вместо досегашните 16. Домакинът Франция се класира по право.


Няма коментари:

Публикуване на коментар