Зима

Зима
Пролет

3 юни 2016 г.

Москов знаел единствено собствената си заплата - 4100 лв

Здравният министър Петър Москов няма представа какви заплати взимат служителите на Министерството на здравеопазването.

В коментар за медийни публикации, според които шефката на инспектората на ведомството Пенка Белева получила 10 000 лв. месечна заплата заради извънреден труд в рамките на 100 часа, Москов обяви, че не е наясно дали определени служители на здравното министерство взимат 3000 лв. или 4000 лв. месечно и по какви причини, съобщи "Дарик".

Здравният министър обяви, че няма представа за заплатите на служителите си, но след като има съмнение за определен конкретен човек, ще изиска необходимата информация.

Москов бе категоричен, че ако има законово нарушение в случая, ще бъдат наложени санкции. Не бил обаче съгласен да се хвърлят непроверени обвинения върху неговите служители, тъй като в последната година и половина той ги бил "убил от бачкане".

Министърът добави, че единствената заплата, която знаел, била неговата - 4100 лева месечно.

Бившият здравен министър в служебния кабинет "Близнашки" д-р Мирослав Ненков уточни, че заплатата му като министър е била в рамките на 3300 лева. Той припомни, че Кодексът на труда не позволява неограничено прилагане на извънреден труд.

Попитан възможно ли е заплата от 10 000 лв. да получи служител на здравното министерство, Ненков отговори, че всичко е възможно.


Няма коментари:

Публикуване на коментар