Зима

Зима
Пролет

3 юни 2016 г.

Доналд Тръмп: Речта на Клинтън е "мокра поръчка"

В обръщението си, направено в щата Калифорния, Клинтън отправи остри нападки срещу Тръмп

Вероятният кандидат на републиканците за президент на САЩ Доналд Тръмп нарече външнополитическата реч на фаворита за спечелване на президентската номинация на демократите Хилари Клинтън "мокра поръчка" срещу него, предаде Асошиейтед прес.

Тръмп заяви на предизборна проява в град Сан Хосе няколко часа след речта на Клинтън, че обръщението й е било "шарлатанско".

Той се пошегува, че е било "трудно да стоиш буден" по време на речта, и каза, че Клинтън ще направи доста пари, ако изнася речи пред хора, които страдат от безсъние.

В обръщението си, направено също в щата Калифорния, Клинтън отправи остри нападки срещу Тръмп, когото определи като "неподходящ заради темперамента си" да бъде президент.

Той, от своя страна, я разкритикува за използването на личен сървър за служебната й електронна поща, което се разследва от федералните власти. Според него "Хилари Клинтънтрябва да отиде в затвора" заради това.

Тръмп каза, че ако бъде избран за президент, ще даде указания на своя главен прокурор да разследва Клинтън по въпроса с имейлите, посочва ДПА.

Претендентът за президентската номинация на демократите Бърни Сандърс се опитва да се намеси в дебатите за външната политика между Клинтън и Тръмп, отбелязва Асошиейтед прес.

Сандърс изрази съгласие с Клинтън, че външнополитическите идеи на Тръмп са "невероятно безразсъдни и безотговорни", но в същото време разкритикува бившия държавен секретар за нейни минали действия в международната политика.

По думите му "не може да се забрави, че секретарят Клинтън гласува за войната в Ирак - най-голямата външнополитическа грешка в съвременната американска история".

Той добави, че Клинтън е поддръжник на смяна на режима, "както в Либия, без да мисли за последиците".

Преди и след речта на Тръмп в Сан Хосе избухнаха сблъсъци между негови поддръжници и протестиращи, посочва Ройтерс.

Видеозаписи, публикувани в интернет от местни и национални медии, показаха сбивания пред конгресния център в града.

Стотици протестиращи развяваха мексикански знамена, скандираха лозунги срещу Тръмп и изгориха шапки на кампанията на милиардера и поне едно американско знаме.

В речта си Тръмп се зарече да спре контрабандата на наркотици, идващи в САЩ от юг, да построи стена на американската граница, а Мексико да плати разноските.

Полицията арестува най-малко четирима души при сблъсъците. Няма данни за пострадали хора или за сериозни материални щети, отбелязва Асошиейтед прес.



No-comment.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар